Визначилися всі учасники групового етапу жіночої Ліги чемпіонів 2024/25: результати жеребкування

У жіночій Лізі чемпіонів з футболу сформувалися групи основної частини сезону 2024/25. Жеребкування відбулося сьогодні, 27 вересня, у швейцарському Ньйоні.

Традиційно участь у груповому етапі візьмуть 16 клубів, які розбиті на 4 групи по 4 клуби. Матчі будуть зіграні за круговою системою вдома та на виїзді.

До однієї групи А на жеребкуванні потрапили “Вольфсбург” та французький “Ліон” — ці команди тричі перетиналися одна з одною у фіналах Ліги чемпіонів. Чинним володаркам трофею з “Барселони” випало зіграти проти двох дебютантів Ліги чемпіонів — англійського “Манчестер Сіті” і шведського “Хаммарбю”, — а також з австрійськими чемпіонками із “Санкт-Пельтена”.

Груповий етап жіночої Ліги Чемпіонів 2024/25: результати жеребкування

  • Група А: “Ліон” (Франція), “Вольфсбург” (Німеччина), “Рома” (Італія), “Галатасарай” (Туреччина);
  • Група В: “Челсі” (Англія), “Реал” (Іспанія), “Твенте” (Нідерланди), “Селтік” (Шотландія);
  • Група С: “Баварія” (Німеччина), “Арсенал” (Англія), “Ювентус” (Італія), “Волеренга” (Норвегія);
  • Група D: “Барселона” (Іспанія), “Манчестер Сіті” (Англія), “Санкт-Пельтен” (Австрія), “Хаммарбю” (Швеція).

Матчі групового етапу пройдуть у період з 8 жовтня до 18 грудня. Нинішній сезон — останній за чинного формату Ліги чемпіонів. Починаючи від розіграшу 2025/26, жіночий турнір, подібно до чоловічого, переходитиме на формат з єдиною турнірною таблицею для всіх команд, а також розшириться до 18 клубів.

Нагадаємо, що за крок від потрапляння до групового етапу Ліги чемпіонів зупинилася жіноча команда полтавської “Ворскли”, яка за сумою двох матчів поступилася “Селтіку” (0:1, 0:2).

Читайте також: