“Ворскла” завершила виступ у жіночій Лізі чемпіонів-2024/2025 після поразки від “Селтика”

Полтавська “Ворскла” припинила свою участь у жіночій Лізі чемпіонів-2024/2025, поступившись шотландському “Селтику” в матчі-відповіді другого раунду турніру.

На попередньому етапі українська команда подолала групу 10 Шляху чемпіонів, обігравши латвійський клуб РФШ з рахунком 5:0 та угорський “Ференцварош” — 2:0. Однак у другому раунді жереб звів “Ворсклу” із сильним суперником — шотландським “Селтиком”, і українкам довелося боротися за вихід до групового етапу.

Обидва матчі відбулися у шотландському місті Ейрдрі. У першій грі “Ворскла” поступилася з мінімальним рахунком — 0:1.

26 вересня полтавська команда спробувала змінити хід протистояння у матчі-відповіді. Перша половина гри була дуже напруженою та рівною, проте у другому таймі два голи від “Селтика” принесли шотландкам перемогу — 2:0, тим самим завершивши євросезон для “Ворскли”.

Переможці цієї стадії (сім команд зі Шляху чемпіонів і п’ять зі Шляху представників ліг) вийдуть до групового етапу турніру. Автоматичні путівки до групового раунду вже отримали “Баварія”, “Барселона”, “Ліон” та “Челсі”.

Нагадаємо, що інший український клуб, “Колос”, завершив свій виступ у першому раунді, поступившись нідерландському “Аяксу” (1:4) та данському “Брондбю” (1:2).

Жіноча Ліга чемпіонів-2024/2025. Другий раунд

Шлях чемпіонів. Матч-відповідь

“Селтик” (Шотландія) — “Ворскла” (Україна) — 2:0 (0:0)

Голи: Лоутон (52), Макгрегор (63).

Перший матч — 1:0.

Читайте також: