У Кам’янському відзначили День фізичної культури та спорту

14 вересня Кам’янське відзначало одразу два свята: День міста та День фізичної культури та спорту. У цей святковий день в Центральному парку міста пройшов урочистий Парад чемпіонів, у якому взяли участь видатні спортсмени Кам’янського, чиї перемоги на міжнародних та національних аренах є прикладом мужності, сили волі та відданості спорту.

Наші чемпіони

560 спортсменів стали учасниками Параду, і майже всі вони – призери як всеукраїнських, так і світових змагань. Це спортсмени центру «Незламні», ДЮСШ№ №1, 2, 3, 4, та 5, ДЮФШ «Надія», комунального закладу «Спорт для всіх», представники ініціативи скандинавської ходьби, спортивного клубу з бодібілдингу Aesthetics Gym, Федерації фігурного катання на роликових ковзанах, спортивного клубу з карате «Бусін-Кан», спортивних федерацій Кіокушин карате та Кіокушин Кан Карате До та спортивної федерації Айкідо «Сакура». Очолив колону начальник управління молоді та спорту, майстер спорту України з важкої атлетики Анатолій Івашина.

На захід, аби привітати чемпіонів, завітали почесні гості: міський голова Андрій Білоусов, чемпіонка Кубку світу з бодібілдингу, дворазова чемпіонка Європи, бронзова призерка міжнародного турніру з бодібілдингу Arnold Classic Europe Яна Широких та п’ятикратний чемпіон світу з легкої атлетики на витривалість Василь Карпович.

– Шановні наші чемпіони, батьки та гості свята, радий вітати вас на цьому заході, – сказав мер міста. – В першу чергу хочу подякувати нашим Захисникам та Захисницям, завдяки яким ми живемо під вільним небом на нашій українській землі. Вічна пам’ять тим, хто віддав своє життя за нашу свободу та незалежність. Кам’янське дійсно дуже потужне і дуже спортивне місто. У нас десятки тисяч мешканців займається спортом, від самих маленьких до поважного віку. Ми пишаємося кожним з вас, вашими здобутками. Завдяки вам гімн України лунає не тільки по всій країні, а й далеко за її межами. Дякую вашим тренерам за те, що вкладають в роботу з вами всю душу, за їх професіоналізм та служіння своїй справі. Дякую вашим батькам, які підтримують вас у вашому прагненні займатися спортом. Бажаю вам нових перемог, ви – наша гордість. З Днем міста та Днем фізичної культури та спорту!

За сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток фізичної, культури і спорту територіальної громади, Кам’янського району та з нагоди відзначення Дня фізичної культури і спорту України спортсмени були нагороджені подяками, грамотами, нагрудними знаками та подячними листами від представників влади та особисто від міського голови.

Приємним подарунком для всіх шанувальників боксу став приїзд до нашого міста заслуженого майстра спорту України з боксу, срібного призера 30-х Олімпійських ігор, володаря Кубку Європи, чемпіона світу та Європи серед професіоналів Дениса Берінчика. Він привітав спортсменів зі святами, провів майстер-клас з боксу, а також кожен бажаючий міг сфотографуватися на пам’ять з зіркою спорту та отримати плакат з його підписом.

Кам’янське – місто спортивних людей

Після урочистої частини всі спортсмени розійшлися по своїм локаціям на території парку, де демонстрували свої спортивні навички та вміння. Каратисти та дзюдоїсти продемонстрували присутнім бойові прийоми, спортсменки відділення черлідингу показали яскраве шоу, вразивши глядачів своєю енергією, синхронністю та видовищними елементами. Велосипедисти показали, як вони готуються до складних заїздів, долаючи на своєму шляху різні перешкоди. Вразили і шахісти. Маленька 6-річна спортсменка викликала на ігрову дуель мера міста і попри юний вік продемонструвала дуже впевнену та стратегічно вдалу гру.

Відвідавши усі спортивні локації, міський голова поспілкувався зі спортсменами та тренерами, відзначив високий рівень підготовки та майстерності учасників та вручив всім спортшколам, федераціям та відділенням сертифікати на придбання спортивного інвентарю.

Підбиваючи підсумки спортивного свята Анатолій Івашина зазначив, що з 560 учасників Параду чемпіонів, 60 представників спорту отримали нагороди від міського голови, а сам захід пройшов на високому рівні.

– Майже всі спортсмени, які взяли участь у заході, це призери чемпіонатів України і чемпіонатів світу. До нас також завітав заслужений майстер спорту, срібний призер 30 олімпійських ігор, діючий чемпіон світу та Європи з боксу Денис Берінчик. Він знає наше місто, його тут дуже люблять, він часто до нас приїздить. Дуже приємно було чути від нього гарні слова про наших спортсменів і наших боксерів, він зазначив, що такій технічній підготовці, які мають боксери нашого міста, в Україні мало хто може похвалитися. Найменшому з учасників заходу було усього 4 роки, він вихованець відділення шахів ДЮСШ №3, а самому досвідченому спортсмену – більше 70 років, це спортсменка Наталія, яка займається скандинавською ходьбою. На сьогодні на постійній основі займаються спортом більше 50 тисяч кам’янчан, це і діти і дорослі. У такий важкий для країни час спорт та творчість – це єдині джерела наснаги, емоційного підйому, які можуть сприяти не тільки фізичному, а й моральному стану. Міський голова дуже велику увагу приділяє спорту, за що ми йому дуже вдячні!

Читайте також: