Визначено усіх чвертьфіналісток жіночої сітки Вімблдону-2024

Визначилися всі чвертьфіналістки жіночої сітки Вімблдона-2024. Це сталося після матчів 1/8 фіналу, які завершилися в понеділок, 8 липня.

До чвертьфіналу Вімблдона-2024 пройшли вісім найкращих тенісисток. Серед них українка Еліна Світоліна, яка в 1/8 фіналу впевнено перемогла китаянку Ю Ван.

Вімблдон-2024. Пари 1/4 фіналу

Верхня частина сітки

Єлєна Остапенко (Латвія)Барбора Крейчикова (Чехія, 31)

Це буде їх восьма зустріч, з перевагою у чотири перемоги на користь Остапенко. Останній раз вони зустрічалися на турнірі у Бірмінгемі у 2023 році, де Остапенко здобула перемогу у двох сетах.

Єлєна Рибакіна (Казахстан, 4)Еліна Світоліна (Україна, 21)

Це буде їхнє п’яте протистояння, рахунок у зустрічах 2:2. Остання зустріч відбулася на Ролан Гарросі-2024, де Рибакіна перемогла Світоліну у двох сетах.

Нижня частина сітки

Лулу Сан (Нова Зеландія) Донна Векич (Хорватія)

Тенісистки зійдуться у першій очній зустрічі на турнірі. Обидві тенісистки — єдині учасниці Вімблдону-2024, які досягли чвертьфіналу без статусу сіяних.

Жасмін Паоліні (Італія,7) Емма Наварро (США, 19)

Для тенісисток чвертьфінал стане четвертим поєдинком. Наварро перемогла в усіх трьох попередніх зустрічах, причому двічі поспіль у цьому році.

Зазначимо, що у разі перемоги Світоліної у чвертьфіналі, наступною суперницею українки стане переможниця протистояння Остапенко — Крейчикова. Чвертьфінальні матчі грендслему заплановані на вівторок-середу, 9-10 липня.

Читайте також: