Українська бігунка Плотіцина не пройшла до наступного раунду Євро-2024 на дистанції 100 м з бар’єрами

У Римі, Італія, розпочався Чемпіонат Європи з легкої атлетики. Сьогодні, 7 червня, відбувся перший етап змагань у жіночому бігу на 100 метрів з бар’єрами.

Українська делегація в цій дисципліні представлена лише однією спортсменкою – 37-річною Анною Плотіциною. На Чемпіонаті Європи-2024 вона відкрила літній сезон змагань, представляючи Україну.

На Євро-2024 Плотіцина потрапила завдяки високому рейтингу у світовій класифікації. Сам чемпіонат Європи став для неї першими змаганнями у 2024 році після чемпіонату світу в приміщенні, де вона не змогла пройти кваліфікацію у бігу на 60 метрів з бар’єрами.

На чемпіонаті Європи з легкої атлетики в перший день відбулася кваліфікація у бігу на 100 метрів з бар’єрами. У відбіркових забігах взяли участь 21 спортсменка, розділені на три групи. До півфіналу проходили топ-11 бігунок за результатами кваліфікаційних забігів.

Плотіцина брала участь у першому кваліфікаційному забігу, де співзмагалася з полькою Клавдією Сіцярж, срібною призеркою чемпіонату Європи U23 2019 року, та угоркою Гретою Керекеш, бронзовою медалісткою Європейських ігор-2019.

Час Плотіциної на дистанції становив 13.35 секунд, що було другим найшвидшим результатом сезону, проте призвело до шостого місця у кваліфікації. У загальному заліку вона посіла 15-те місце серед 21 учасниці, які фінішували. Найшвидшим часом на цьому етапі виявилася фінка Лотта Харала, яка подолала дистанцію за 12.91 секунди.

Читайте також: