Названо корисні фрукти та овочі, які слід додати до літнього раціону
Літо – це не лише спекотні дні та довгі вечори. Це ще й пора, коли можна вдосталь поласувати свіжими фруктами та овочами, які сповнені вітамінів та сонячної енергії. Тож, розповідаємо, які з них потрібно додати до літнього раціону.
Які фрукти та овочі варто споживати цього літа
Помідори
Цей овоч, який чудово підходить для літнього періоду, має вражаючі корисні властивості: знижує ризик серцевих захворювань, підвищує імунітет та зменшує ймовірність розвитку діабету 2 типу. Багатий на бета-каротин і лікопін, помідор також зменшує ризик виникнення певних видів раку, оскільки вважається, що ці пігменти мають антиракові властивості.
Ви можете додавати томати до салатів або подавати їх разом із моцарелою та базиліком для свіжої літньої закуски.
Полуниця
Полуниця, багата на клітковину та воду, стає ідеальним літнім фруктом, який освіжає та насичує. Незважаючи на свою солодкість, вона містить менше цукру, ніж багато інших фруктів, тому люди з діабетом, які контролюють рівень цукру в крові, можуть спокійно насолоджуватися нею.
Ця яскрава червона ягода також багата на вітамін С, марганець, калій та фолієву кислоту. Вітамін С спільно з антиоксидантами допомагає боротися з вільними радикалами, що робить полуницю цінним додатком до вашого харчування цього літа.
Чорниця
Ці маленькі ягоди насичені антоціановими пігментами, що відповідають за синій, червоний і фіолетовий колір фруктів та овочів. Вони, у свою чергу, мають антимікробні та антиоксидантні властивості, сприяють покращенню неврологічної функції та забезпечують захист від хвороб.
З погляду серцевої системи, чорниця багата на клітковину та вітамін К. У спекотні літні дні багато людей вдаються до заморожених смаколиків, щоб охолодитися. Варто пам’ятати, що фрукти можуть бути чудовим варіантом для цього. Заморожуйте нарізані шматочки чорниці або змішуйте їх у формочках для ескімо, щоб отримати смачний та насичений клітковиною десерт або перекуску.
Персики
Ці фрукти багаті на клітковину, вітамін С, вітамін А та калій. Згідно з проведеними дослідженнями на тваринах, персики без кісточок можуть сприяти зниженню рівня холестерину та артеріального тиску, що робить їх корисними для здоров’я серця. Проте це лише початок переваг.
Цей супер-фрукт також містить бета-каротин, корисний для зору, а також поліфеноли та пробіотики, які сприяють боротьбі з запаленням та зниженню ризику хронічних захворювань.
Абрикоси
Спробуйте замінити звичайний десерт абрикосами з корицею та йогуртом. Заміна солодощів на фрукти – це позитивний крок у поліпшенні способу життя, що сприяє здоров’ю серцево-судинної системи.
Абрикоси також містять велику кількість антиоксидантів і калію, які сприяють здоров’ю кишечника, очей та шкіри.
Кавуни
Хоча кавун на 92% складається з води, він містить багато важливих поживних речовин і мінералів. У цьому фрукті багато калію, лікопіну та клітковини, що сприяє поліпшенню артеріального тиску та допомагає запобігти деяким серцевим захворюванням.
Цукіні
Як і інші літні кабачки, цукіні багатий на калій, що робить його корисним для контролю артеріального тиску та зниження ризику інсульту та серцево-судинних захворювань.
За словами дієтологів, цей універсальний овоч також містить багато вітаміну С і клітковини, що сприяє кращому травленню та виведенню холестерину з крові.
Читайте також:
- Як схуднути на 5 кг за тиждень: вам потрібно буде виконати усього два простих кроки
- Експерти назвали 7 причин, чому варто їсти сиру цибулю щодня