У футболі застосовуватимуть рожеву картку

Нову картку використовуватимуть не для покарання, а заради здоров’я гравців.

Уперше в історії футболу судді застосують нову, рожеву картку. Її використають під час матчів Копа Америка – головному континентальному турнірі Південної Америки, який пройде з 20 червня по 14 липня.

Рожеву картку використовуватимуть, щоб здійснювати заміни, пов’язані з ушкодженням голови у гравця, тобто якщо у футболіста буде підозра на струс мозку чи інші травми голови. Такого гравця можна буде прибрати з поля поза регламентованою кількістю замін.

Кожна з команд зможе отримати не більше однієї рожевої картки. Якщо в команді одразу два футболісти отримають травму голови, другу заміну збірна вимушена буде робити, використавши одну з п’яти регламентованих.

Футболісти, які отримали таку карту не зможуть повернутися на поле, їх буде обстежувати медик, який впродовж 24 годин має надати звіт медичній комісії КОНМЕБОЛ, у якому мають бути вказані деталі заміни.

Копа Америка-2024 пройде в Сполучених Штатах. У змаганнях візьмуть участь 16 збірних: 10 – з Південної Америки, 6 – з Північної та Центральної Америки.

Читайте також: