“Шахтар” здолав “Ворсклу” та здобув Кубок України

“Шахтар” став переможцем Кубка України з футболу, здолавши у фіналі “Ворсклу” з рахунком 2:1.

Перед цим “Шахтар” здобув чемпіонство, перемігши “Динамо” в “українському дербі” з рахунком 2:0. Це було друге зіткнення “Шахтаря” і “Ворскли” у фіналі Кубка України. Перша зустріч між ними у цьому етапі завершилася перемогою “Ворскли” у сезоні 2008/09 з рахунком 1:0.

Як минув фінал Кубка України

У першому таймі “Шахтар” впевнено контролював м’яч, але перші небезпечні моменти створили футболісти “Ворскли”. Ібрагім Кане двічі намагався вийти в контратаку, але Дмитро Різник, воротар “Шахтаря”, врятував свою команду. Відкрив рахунок у матчі Данило Сікан, замкнувши подачу з лівого флангу.

Після перерви, у другому таймі “Ворскла” збільшила темп, але пропустила другий гол, коли Юхим Конопля вразив ворота з після скидання. “Шахтар” продовжив контролювати гру, а “Ворскла” не змогла створити серйозних шансів. На 85-й хвилині “Ворскла” змогла скоротити відставання, коли Ілля Крупський подав на Миколу Ковталюка, який забив гол п’ятою.

  • Кубок України. Фінал

“Ворскла” (Полтава) — “Шахтар” (Донецьк) 1:2

Голи: Ковталюк, 85 — Сікан, 40, Конопля, 56

“Ворскла” вдруге програла фінал Кубка України, поразкою полтавців закінчився і вирішальний матч за цей турнір у сезоні 2019/20.

Читайте також: