“Інакше ми втратимо пояс IBF”: Красюк про резервного суперника на випадок скасування поєдинку з Ф’юрі

Олександр Усик має альтернативний план на випадок скасування його бою за чемпіонство у надважкій вазі проти Тайсона Ф’юрі. Про це повідомив промоутер українського боксера Олександр Красюк журналу Boxing Scene.

Бій між Усиком та Ф’юрі планували організувати ще в першій половині минулого року, але переговори були згорнуті. Пізніше, у 2023 році, ідея чемпіонського поєдинку знову виникла, і була запланована на грудень. Проте після важкої перемоги Ф’юрі над Франсісом Нганну, бій з Усиком спочатку відклали до лютого, а потім перенесли на 18 травня через розсічення, яке отримав британський боксер під час спарингу.

Щоб уникнути повторного скасування, організатори встановили потенційні штрафи для боксерів: якщо хтось з них не зможе вийти на ринг 18 травня, то повинен буде сплатити 10 мільйонів доларів компенсації.

“Будемо сподіватися, що цього разу він носитиме шолом. Ушкодження було реальним, але відео — це не переконує мене. Я думаю, Ф’юрі не мав шолома і отримав розсічення, але це лише моя думка. Доказів у мене немає”,— Красюк про розсічення, яке Ф’юрі отримав минулої зими.

Незалежно від того, чи відбудеться бій чи ні, представники Усика вже розробили альтернативний план для українського чемпіона. За словами Красюка, у разі скасування поєдинку з Ф’юрі суперником Олександра стане непереможений хорватський претендент Філіп Хргович.

1 червня Хргович зустрінеться з колишнім суперником Усика — Даніелем Дюбуа. Проте якщо Ф’юрі відмовиться, Хрговичу доведеться відмовитися від своїх планів та змагатися за титул з українцем.

“Інакше ми втратимо пояс IBF. Цей бій [з Ф’юрі] — це про абсолютне чемпіонство, про спадщину та тріумф, а не лише про гроші”— пояснює Красюк логіку потенційного поєдинку з Філіпом.

З моменту початку професійної кар’єри восени 2017 року, Філіп Хргович залишається непереможеним у 17 поєдинках. Починаючи з 2019 року, лише один з його боїв дійшов до останніх 10-12 раундів, в інших семи поєдинках він здобув перемогу достроково.

Нагадаємо, об’єднавчий бій за звання абсолютного чемпіона світу у хевівейті між володарем поясів за версіями WBO/WBA/IBF/IBO у суперважкій вазі Олександром Усиком та чемпіоном WBC Тайсоном Ф’юрі відбудеться 18 травня у Ер-Ріяді, Саудівська Аравія.

Читайте також: