“Ф’юрі просто втомиться”: екс-тренер збірної України з боксу вважає, що Усик розбереться з британцем

18 травня в Ер-Ріяді відбудеться об’єднавчий бій за звання абсолютного чемпіона світу у хевівейті між володарем поясів за версіями WBO/WBA/IBF/IBO у суперважкій вазі Олександром Усиком та чемпіоном WBC Тайсоном Ф’юрі.

Вперше букмекери змінили свій прогноз і визнали українця фаворитом бою. Висловився про поєдинок і колишній головний тренер збірної України з боксу Леонід Лоєвський.

Виданню СпортЕкспрес він розповів, що на його думку великі габарити Ф’юрі не допоможуть йому одержати перемогу, а от Усик змусить його добре попотіти і вимотає. Приклад тому, коли британець у 2007 році програв росіянину Максиму Бабаніну, зріст якого 183 см (у Усика – 191 см).

“Він “придушив” Тайсона – і все. Олександр вже звик до цих габаритів. Але все залежить від підготовки. Навіть, якщо британець буде в своїй найкращій формі, але Сашко буде готовий, то він просто його замотає та розбереться наприкінці. Усик завжди знаходиться поруч і не дає себе вдарити. Якщо він буде готовий на 100%, то мені здається, що Ф’юрі просто втомиться. Саша не дасть йому думати. Три, чотири, п’ять раундів і все”, – зазначив Лоєвський.

Переможець довгоочікуваного бою стане першим абсолютним чемпіоном світу у суперважкому дивізіоні у XXI столітті. Останнім був легендарний британець Леннокс Льюїс, який у 1999 році переміг американця Евандера Холіфілда.

Якщо бій зірветься, то винуватець заплатить штраф у розмірі 10 мільйонів доларів.

Нагадаємо, в андеркарді бою виступить український боксер у напівважкій вазі Даніель Лапін (9-0, 3 КО). Його суперником буде португалець Октавіу Пудівітр (9-1, 4 КО).

Читайте також: