Що відбувається з вашим організмом, коли ви регулярно п’єте імбирний чай

Імбирний чай здавна цінується за свої омолоджувальні та заспокійливі властивості. Завдяки унікальному складу, він здатен дарувати не лише приємний смак та аромат, але й значну користь для вашого здоров’я. Лікарі-дієтологи розповіли, як регулярне вживання імбирного чаю впливає на організм.

Користь імбирного чаю

Хоча імбирний чай містить вітаміни та мінерали, він не є основним джерелом цих поживних речовин. Проте дослідження показали, що він багатий на біологічно активні сполуки, такі як гінгероли і шогаоли, які мають широкий спектр корисних властивостей.

Ось деякі з переваг імбирного чаю, відзначені експертами:

  1. Зменшення нудоти і блювоти: Імбир може допомогти в разі нудоти під час вагітності, після операції або хіміотерапії, а також при морській хворобі.
  2. Захист від патогенів: Дослідження показали, що імбир може зменшити ріст бактерій і утворення біоплівок, а також мати антимікробну дію.
  3. Протизапальні властивості: Імбир може зменшити запалення, допомагаючи знизити вироблення запальних молекул.
  4. Полегшення болю: Відомо, що імбир може полегшити біль, пов’язаний із м’язовими болями, мігренню, остеоартритом колін і хронічним болем у попереку.
  5. Регулювання рівня цукру в крові: Деякі дослідження показують, що імбир може допомогти знизити рівень цукру в крові у людей з діабетом 2 типу.

Можливі побічні ефекти

Що стосується потенційних ризиків, які можуть бути, фахівці виокремлюють легку печію, діарею і подразнення в роті. Однак, це за умови, що імбир вживається у великій кількості.