Коли вік не має значення: у Камʼянському пройшов спортивний захід “Активне довголіття”

У вівторок, 20 лютого, в Центральному парку Камʼянського відбувся спортивний захід “Активне довголіття” від КЗ “Спорт для всіх”.

Як повідомила головний фахівець міського центру Ірина Панус, заняття для групи зі скандинавської ходьби проходять в нашому місті щотижня.

– Сьогодні тут зібралися більше десяти учасниць, наймолодшим з яких за п’ятдесят, а найстаршій – 86 років. Усі вони дуже активні та дбають про своє здоров’я, деякі з них займають з нами на постійній основі вже багато місяців. Ми спеціально підбираємо вправи без великих фізичних навантажень, але цікаві та динамічні, а також знайомимо їх з новими фітнес-технологіями. Такі заходи ще більше об’єднують людей поважного віку та допомагають їм знайти нові знайомства, – каже І. Панус, – Приємно бачити щасливі обличчя, адже розуміємо у який складний час ми живемо. Кожна людина потребує розрядки, а спорт чудово справляється з цією задачею.

Розпочалося дійство із загальної та спеціальної розминки, вправ з фітнес стрічкою, а також танцювальної руханки. Згодом, налаштовані на активну ходьбу, з енергією та позитивом учасниці почали долати дистанції доріжками парку.

Серед учасників івенту займалася скандинавською ходьбою і пенсіонерка Леся, яка ділиться своїми враженнями.

– Такі вправи на свіжому повітрі дуже корисні для людей мого віку. Я сюди потрапила, можна сказати, випадково. Це було ще в 2020 році. Відтоді постійно відвідую тренування з великим задоволенням. Хочеться, аби ці заходу продовжувались й надалі, – наголосила жінка.