ТОП-5 найкорисніших бобів, які ви неодмінно повинні спробувати
Квасоля – це продукт, який має багато різновидів, і ви можете вибрати будь-який з численних сортів бобових. Хоча всі вони мають свої переваги для вашого здоров’я, деякі з них особливо багаті на цінні речовини та лікувальні властивості.
Чорна квасоля
Чорна квасоля – це один із найкращих видів квасолі у світі, але що ж робить її такою особливою? Як і більшість бобів, вона дає вам багато клітковини та білка, а також вітаміни групи В, залізо та магній. Крім того, вживання бобів допоможе вам регулювати рівень інсуліну та знизити ризик захворювань серця та судин.
Нут
Ці боби також можуть принести вам більше користі, ніж ви, можливо, уявляєте. По-перше, в нуті висока концентрація білка – 7 грамів на пів склянки, а також клітковини. Тому нут – це дуже харчовий та корисний снек, який допоможе підтримати здоров’я кишечника, скинути зайву вагу та тримати її під контролем.
Квасоля каннеліні
Біла квасоля, яка також відома як каннеліні, може дати вашому здоров’ю безліч різних переваг. Ці боби – одні з тих, що містять досить багато білка, що робить їх досить ситною стравою. Крім того, біла квасоля містить багато калію, і з її порції ви можете отримати від 35 до 46% вашої денної норми. Ця речовина допомагає підтримувати нормальний тиск, запобігати утворенню камінців у нирках та навіть поліпшувати здоров’я кісток.
Боби пінто
Ці боби, мабуть, найбільш відомі як складова мексиканських страв, вони насичені білком, клітковиною та великою кількістю інших речовин. Окрім цього, в бобах пінто ви знайдете також досить багато селену та заліза, які дуже корисні для організму.
Соєві боби
Ймовірно, ви вже спробували соєві боби раніше, просто не знали цього. Наприклад, Едамаме – це незрілі соєві боби, які входять до таких продуктів, як тофу, темпе, місо, соєвий соус та соєве молоко. Соєві боби, як і інша квасоля містять клітковину та білки, а також здорові жири та інші речовини: зокрема кальцій, калій, залізо та селен.
Читайте також:
- Протипоказання до вживання яблук: кому слід бути обережним
- Нежирне м’ясо: корисні властивості та секрети вибору якісного продукту