Лимонний сік: корисні властивості для вашого здоров’я

Якщо ви хочете підтримувати своє здоров’я в гарному стані, експерти радять регулярно пити воду з лимонним соком. Цей напій не тільки поліпшить ваше травлення, але й додасть вам енергії та захистить ваші нирки та сечову систему. Розповідаємо про користь лимонного соку для організму.

Підсилює імунітет

В одному лимоні міститься більше половини вашої денної норми вітаміну С. Цей вітамін – антиоксидант, який бореться з вільними радикалами, що утворюються в організмі під час засвоєння їжі. Завдяки лимонному соку ви можете сповільнити процес старіння та попередити багато хронічних хвороб. Крім того, вітамін С дуже важливий під час простуди, оскільки він може зменшити або навіть позбутися симптомів захворювання.

Сприяє втраті ваги

Звичайно, не існує дивовижних таблеток для швидкого схуднення, але вода з лимонним соком точно вам в цьому допоможе. Він поліпшує травлення та регулює ваш метаболізм. Коли ваше травлення працює неправильно, вашому тілу важче засвоювати поживні речовини, які необхідні для спалювання жиру. А коли ви поліпшите своє травлення, це допоможе видалити токсини з тіла.

Зволожує і очищає тіло

Належне і достатнє зволоження може допомогти втратити вагу, оскільки воно підсилює функції мітохондрій, які знаходяться в клітинах і виробляють енергію. Крім того, питна вода сприяє термогенезу – це метаболічний процес, коли ваше тіло споживає калорії для вироблення тепла.

Також вода з лимоном – це м’який сечогінний засіб, який допоможе вам очистити та детоксикувати сечові шляхи.

Знижує ризик раку

Це може здатися неймовірним, але споживання цитрусових, особливо лимонів, може зменшити ризик деяких видів раку: раку кишечного тракту, верхніх дихальних шляхів та підшлункової залози. Лимони містять аж 22 сполуки, які можуть протистояти раковим клітинам.

Поліпшує здоров’я нирок

Якщо ви будете регулярно вживати лимонний сік, це потенційно допоможе розчинити відкладення кальцію, камені в нирках та жовчному міхурі, а також уникнути їхньої появи.

Однак будьте обережні та не обирайте лимонад замість води з лимоном, оскільки цукор у напої може мати зворотний ефект та тільки сприяти появі каменів у нирках.