Останні новини

Визначено прапороносців збірної України на церемонію відкриття Юнацьких Олімпійських ігор

- 18 Січня 2024, 14:01

З 19 січня по 1 лютого 2024 року південнокорейська провінція Канвондо прийматиме IV зимові Юнацькі Олімпійські ігри. Це вперше, коли змагання такого рівня проводять не в Європі, а в Азії.

В іграх візьмуть участь 1900 спортсменів  – це рекорд для ЮОІ-2024, порівняно з 1788, що були у Лозанні-2020.

Упродовж 14 днів спортсмени з 80 країн, віком від 15 до 18 років, розіграють 81 комплект нагород у 15 дисциплінах: біатлоні, бобслеї, гірськолижному спорті, кьорлінгу, ковзанярському спорті, лижному двоборстві, лижних гонках, стрибках з трампліна, санному спорті, скелетоні, сноубордингу, фігурному катанні, фристайлі, хокеї, шорт-треку.

Юнацька збірна України вже отримала олімпійське екіпірування. На престижному мультиспортивному форумі Україну представлятимуть 44 спортсмени у 12 спортивних дисциплінах.

Також вже визначено прапороносців збірної України на церемонію відкриття змагань. Церемонія проходитиме одразу у двох місцях – у прибережному кластері Ігор на арені “Каннинський овал” та у гірському кластері на арені “Йонпхьон Доум”.

Прапороносцями збірної України на церемонії відкриття в Каннині стануть скелетоніст Ярослав Лавренюк та біатлоністка Валерія Шейгас.

Зазначимо, що Ярослав Лавренюк є бронзовим призером цьогорічного чемпіонату світу зі скелетону серед юніорів, а Валерія є неодноразовою чемпіонкою України з біатлону.

Церемонія відкриття змагань відбудеться 19 січня о 12:00. Трансляція буде доступна на телеканалі “Суспільне Спорт”, а також на сайті Olympics.com.

По темі