Жіноча збірна України з баскетболу 3х3 вилетіла з чемпіонату Європи

6 вересня національна жіноча збірна України з баскетболу 3х3 під керівництвом Юрія Процюка стартувала на чемпіонаті Європи в ізраїльському Єрусалимі.

Синьо-жовті у групі А грали з командами Чехії та Франції. На жаль, наші баскетболістки виявилися слабішими та програли обидві гри.

На Євро відправилася чотири українські баскетболістки: Кристина Філевич, Тетяна Юркевічус, Анжеліка Ляшко та Вероніка Космач.

Перший матч був з французами. Українки поступилися суперницям з рахунком 10:19, після чого з результатом 17:21 програли чехам, зумівши майже відіграти 8-очкове відставання.

Цей вдалий ривок дозволив нашій збірній потрапити в топ-10 на чемпіонаті Європи.

Нгадаємо, в червні збірна України посіла перше місце в групі на відбірковому турнірі чемпіонату Європи у румунській Констанці, здобувши чотири перемоги в чотирьох матчах, і кваліфікувалась на континентальну першість.

Загалом це була шоста участь у фіналі ЧЄ. Найкращим результатом жіночих збірних України на таких чемпіонатах є бронза у 2018 році.

Результати поєдинків:

  • Франція – Україна – 19:10
    Кристина Філевич 3, Анжеліка Ляшко 3, Вероніка Космач 2, Тетяна Юркевічус 2.
  • Чехія – Україна – 21:17
    Тетяна Юркевічус 5, Кристина Філевич 4, Анжеліка Ляшко 4, Вероніка Космач 4.

Індивідуальна статистика: Кристина Філевич, Тетяна Юркевічус та Анжеліка Ляшко – набрали по 7 очок,  Вероніка Космач – 6 очок.