Збірна України завоювала 57 медалей на чемпіонаті світу з пауерліфтингу

З 24 серпня по 3 вересня у румунському місті Клуж-Напока проходив чемпіонат світу з пауерліфтингу та класичного пауерліфтингу серед юніорів та юнаків.

Змагання зібрали спортсменів з 50-ти країн світу. Збірну України представляли 24 спортсмени, які змогли вибороти 57 медалей і два призових місця у командних першостях.

У пауерліфтингу:

  • юнацька збірна України здобула 29 нагород, серед яких 11 – золотих, 11 – срібних, 7 – бронзових, і посіла друге загальнокомандне місце серед дівчат.
  • юніорська збірна України здобула 23 нагороди: 5 – золотих, 9 – срібних та 9 – бронзових, і посіла перше загальнокомандне місце серед юніорок.

У класичному пауерліфтингу:

  • “Срібло”: Крістіна Уляник (юнаки, дівчата, до 43 кг, присідання; жим лежачи; тяга; сума триборства).
  • “Бронза”: Наталія Мага (юніорки, до 57 кг, присідання).

Нагадаємо, що серед учасників були вихованці кам’янської ДЮСШ№2 Тетяна Музиченко та Домініка Атаєва, тренера Валентина Малікова. Дівчата успішно виступили на світових змаганнях та показали гарні результати.

Тетяна виборола срібну нагороду, а також дві малі нагороди в окремих вправах. У присіді їй підкорилися 155 кг, завдяки чому спортсменка завоювала “золото”. У жимі лежачи спортсменка підняла 77.5 кг, і як результат, завоювала “бронзу”. Значні досягнення дозволили Тетяні вперше виконати норматив Майстра спорту України.

В категорії 69 кг серед дівчат збірну України представляла Домініка. Дівчина виборола бронзову нагороду в сумі триборства і малі нагороди в окремих вправах – “бронзу” в жимі лежачи.

пауерліфтинг