Українські студенти продовжують виборювати нагороди Всесвітньої Універсіади

11 медалей різного ґатунку завоювали українські спортсмени з початку Всесвітньої Універсіади, яка стартувала 28 липня.

Дві медалі здобули 6 серпня українські спортсмени-студенти на XXXII літній Всесвітній Універсіаді у китайському Ченду. Четверте “золото” приніс нашій збірній гімнаст Назар Чепурний, студент Національного університету фізичного виховання та спорту. Йому не було рівних в опорному стрибку, обидві його спроби отримали від суддів найвищі серед усіх фіналістів оцінки — 14,883 бала.

Ще одна спортсменка – легкоатлетка Юлія Лобан, студентка Національного університету “Чернігівський колегіум” імені Т.Г. Шевченка, стала срібною призеркою в семиборстві. Вона набрала 6063 очки, пропустивши вперед лише австрійку Крістіну Ізабель Пош. Також Юлія була першою у стрибках у висоту і штовханні ядра і показала стабільно високі результати в інших дисциплінах — бігу на 200 і 800 метрів, 100 м з барʼєрами, метанні спису і стрибках у довжину.

Представники українських вишів вже завоювали 11 медалей Універсіади-2023: 4 золоті, 4 срібні та 3 бронзові.
Змагання Всесвітньої Універсіади-2023 проходитимуть до 8 серпня. Спортсмени змагаються у 18 видах спорту, серед яких гімнастика, дзюдо, баскетбол, веслування, волейбол, плавання, фехтування, ушу, теніс, тхеквондо та інші. У змаганнях беруть участь студенти з 56 країн світу.