Світоліна перемогла “нейтральну” білоруску на турнірі WTA 500 у Вашингтоні

У Вашингтоні розпочався турнір WTA 500 з великого тенісу. Перша ракетка України Еліна Світоліна (№27 WTA) успішно розпочала виступ, обігравши представницю країни-агресорки Білорусі Вікторію Азаренко (№19 WTA).

Поєдинок тривав 1 годину 48 хвилин. За два сети українській спортсменці вдалося вибити “нейтральну” білоруску з рахунками 7:6, 6:4. Протягом гри Еліна виконала 4 подачі навиліт і припустилася 5 подвійних помилок.

Минулого місяця Світоліна вже перемагала Азаренко в 1/8 фіналу Wimbledon, хоча до цього всі п’ять очних поєдинків вигравала вона. Білоруска тенісистка – дворазова чемпіонка турнірів Grand Slam, вона двічі, у 2012 та 2013 роках, тріумфувала на Australian Open.

Тепер, у другому колі турніру у Вашингтоні, на Еліну чекає зустріч з “нейтральною” росіянкою Дар’єю Касаткіною, яка раніше публічно засудила збройну агресію РФ проти України.

Також на турнірі виступають тенісистки Марта Костюк та Ангеліна Калініна. Костюк у першому раунді перемогла Б’янку Андреєску з Канади. Калініна вже сьогодні, 1 серпня, зустрінеться з американкою Дженніфер Брейді.