14-річний українець очолив міжнародний рейтинг картингістів

14-річний Олександр Бондарев очолив FIA International Karting Ranking серед усіх категорій. Про це повідомляє Автомобільна Федерація України.

Український гонщик зайняв перше місце серед 12 категорій та понад 1000 професійних пілотів Світу у Міжнародному офіційному рейтингу спортсменів з картингу – FIA International Karting Ranking (IKR).

Олександр Бондарев почав займатися картингом ще у 5 років, а в 7 вже став наймолодшим Чемпіоном України з картингу. Зараз він виступає у категорії “OK Junior” у складі професійної картингової команди Kart Republic. У 2022 році він виборов престижний титул Чемпіона серії WSK Super Master Series. Проте згодом юнак потрапив у серйозну аварію, переніс десять операцій, важку реабілітацію, та знову повернувся на подіум.

У липні цього року український пілот здобув подіум на третьому етапі міжнародної серії “Champions of the Future”, що проходив у Кремоні. В результаті, Олександр став першим і у своїй категорії “OK Junior” та став лідером у загальній таблиці. Зараз він лідирує у Чемпіонаті і з великим відривом випереджає конкурентів по очках після подіуму в Іспанії та двох перемог у Чехії та Данії.

Зараз юнак готується до фінальної і головної боротьби за титул Чемпіона Європи 2023. Змагання відбудуться наприкінці липня. Якщо спортсмен переможе, то значно закріпе своє місце в світовому рейтингу.