Українські спортсмени вирушають на Європейський юнацький олімпійський фестиваль

З 23 по 29 липня в Словенії пройде XVII літній Європейський юнацький олімпійський фестиваль. Україну на одному з найпрестижніших мультиспортивних форумів Європи представлятимуть 55 юних спортсменів та спортсменок, які візьмуть участь у змаганнях із 7 видів спорту.

19 липня спортсменів урочисто привітали з майбутньою подією та проводили на змагання. Урочистості пройшли в Олімпійському домі в Києві. Міністр молоді та спорту України, президент НОК України, Олімпійський чемпіон Вадим Гутцайт під час зустрічі з національною командою порадив юним спортсменам прислухатися до своїх тренерів та цінувати їх настанови. Адже саме 19 липня в Україні відзначають День тренера.

“Дякуючи нашим ЗСУ ви можете їхати на Фестиваль і представляти Україну. Мені дуже хочеться, щоб ви боролися і перемагали, – додав Вадим Гутцайт. – Це ваш перший важливий крок в олімпійському житті. Хочеться, щоб у 2028 році в Лос-Анжелесі ви були у національній збірній Україні. Вірю, у нас все вийде! І прапор України будуть піднімати на честь перемог наших атлетів не один раз”.

Міністр символічно передав прапор України представникам команди – чемпіону Європейського юнацького олімпійського фестивалю-2022 з плавання Миколі Котенку та дворазовій бронзовій призерці чемпіонатів Європи з дзюдо серед кадетів Анні Олійник-Корнійко.

Також до юних спортсменів через відеозвернення звернулися титуловані українські ателти, призери Олімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи, учасники минулих Європейських юнацьких олімпійських фестивалів, за плечима яких десятки перемог та здобутків. Вони дали присутнім слушні поради та побажали успіху майбутнім чемпіонам.