Українці вибороли три медалі чемпіонату світу з параатлетики

У Парижі продовжуються змагання чемпіонату світу з параатлетики, які стартували 9 липня. За три дні збірна України виборола 7 медалей, а також здобула 10 ліцензій на Паралімпіаду-2024.

12 липня, у третій день чемпіонату, українські спортсмени вибороли три медалі, по одній різного ґатунку. Найбільшим успіхом відзначилася стрибунка в довжину Оксана Зубковська. Вона показала особистий рекорд сезону – 5.78 метра та вп’яте стала чемпіонкою світу й принесла Україні ліцензію на Паралімпіаду-2024.

Це стало другим тріумфом, після переможного виступу Романа Данилюка у штовханні ядра. Також медалі у цьому виді спорту здобули Віктор Легкодух, який виборов срібну медаль, та Вікторія Шпачинська, яка отримала “бронзу”. Спортсмени встановили нові особисті рекорди сезону у штовханні ядра.

За три дні дні українці вибороли 7 медалей, з яких 2 – “золоті”, в загальному командному заліку Україна посідає 7 місце.

Чемпіонат триватиме до 17 липня. Нашу збірну представляє 31 спортсмен: 20 – із порушеннями опорно-рухового апарату, 7 – з порушеннями інтелектуального розвитку, 4 – з порушеннями зору. Упродовж десяти змагальних днів буде розіграно 171 комплект нагород.

До речі, за всю історію участі в чемпіонатах світу з легкої атлетики паралімпійська збірна України завоювала 196 медалей: 68 золотих, 59 срібних та 69 бронзових.

Побажаємо успіхів нашим спортсменам!