500 днів війни: які результати показали українські спортсмени у нелегкий час

Попри повномасштабне вторгнення Росії в Україну, нашим спортсменам вдалося досягти великих результатів. Про це повідомляє Міністерство молоді та спорту.

За 500 днів війни національні збірні команди України вибороли понад 5 000 медалей, серед яких більше 2 000 найвищого ґатунку.

Як зазначив міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт, наші спортсмени посіли третю сходинку на Європейських іграх у Польщі та вибороли ліцензії на Олімпіаду-2024. Українські шахісти тріумфували на Всесвітній шаховій олімпіаді в Індії та Дефлімпіаді у Бразилії.

– Всесвітні ігри у США також показали, що ми у трійці найсильніших. Окрема гордість за наших паралімпійців, які стали другими у світі на Паралімпіаді у Китаї, – прокоментував Вадим Гутцайт.

Також слід зазначити, що за цей період вдалося відсторонити представників Росії та Білорусі від найпрестижніших міжнародних змагань. Понад 20 міжнародних спортивних федерацій ухвалили рішення відсторонити представників країн-агресорів, поки триває війна.

Не зупинився і масовий спорт в Україні. В рамках ініційованого Президентом України соціального проекту “Активні парки – локації здорової України” залучено понад 70 000 ветеранів та внутрішньо переміщених осіб до заходів із масового спорту. Крім того, понад 900 тренерів та координаторів приєдналися до проекту “Активні парки” в усіх областях.

Щоб знайти найближчий активний парк, можна скористатися інтерактивною мапою на веб-сайті https://ap.sportforall.gov.ua/map та у мобільному застосунку. Заходи, які проведено в активних парках, обʼєднали понад 2 мільйони українців ідеєю здорового дозвілля.