Пеп Гвардіола став найкращим тренером світу

Американський телеканал ESPN склав традиційний щорічний рейтинг найкращих тренерів світу.

Першим у рейтингу став тренер “Манчестер Сіті” Пеп Гвардіола. Це досягнення для нього стало другим, після аналогічного успіху з “Барселоною” у 2009 році. Другим став тренер “Реалу” Карло Анчелотті. Він зі своїм клубом у минулому сезоні переміг у Кубку Іспанії, на клубному ЧС та півфіналі ЛЧ. Третім став Лучано Спалетті, який привів свій “Наполі” до першого за останні 33 роки чемпіонського титулу в Серії А та 1/4 фіналу Ліги чемпіонів.

ТОП-10 кращих тренерів:

1. Пеп Гвардіола (“Манчестер Сіті”),

2. Карло Анчелотті (“Реал”),

3. Лучано Спаллетті (“Наполі”),

4. Мікель Артета (“Арсенал”),

5. Юрген Клопп (“Ліверпуль”),

6. Ліонель Скалоні (збірна Аргентини),

7. Ерік Тен Гаґ (“Манчестер Юнайтед”),

8. Роберто Де Дзербі (“Брайтон”),

9. Сімоне Індзагі (“Інтер”),

10. Хаві (“Барселона”).

Хта такий Пеп Гвардіола

Жузеп (Пеп) Гвардіола – 52-річний футбольний тренер. Колишній каталонський та іспанський футболіст. Відомий гравець “Барселони”. Один з найтитулованіших футбольних тренерів XXI століття.

Як гравець Гвардіола — шестиразовий чемпіон Іспанії, дворазовий володар Кубка Іспанії, чотириразовий володар Суперкубка Іспанії, переможець Кубка європейських чемпіонів, володар Кубка володарів кубків і Суперкубка УЄФА, зі збірною ставав олімпійським чемпіоном.

Після завершення ігрової кар’єри, Гвардіола протягом одного сезону тренував “Барселону Б”, з якою він виграв титул “Терсера Дивізіон”, і очолив головну команду “Барселони” у 2008 році. З нею провів 4 сезони, оголосивши про свій відхід у 2012 році, здобувши 14 трофеїв, що є клубним рекордом.

Очоливши “Баварію” Гвардіола виграв у Бундеслізі кожен сезон. Покинув клуб в 2016 році і пристав на пропозицію “Манчестер Сіті”.