Стало відомо, хто очолив луганську “Зорю”

Оскільки Патрік ван Леувен, колишній тренер “Зорі”, вже офіційно очолив “Шахтар”, у луганчан виникла потреба у заміні тренера.

Нагадаємо, на днях “Шахтар” оголосив про призначення Патріка ван Леувена новим наставником команди. Проте луганчани вже визначилися з новим наставником. Ним став 45-річний сербський фахівець Ненад Лалатовіч.

Він дебютував у футболі в далекому 1995 році за команду “Црвена Звезда”. Здавався в оренду в ФК “Раднички Крагуєвац” та “Міліціонер”. Під час зимової перерви у сезоні 2002/03 він перейшов до клубу української Прем’єр-ліги “Шахтар”», контракт був підписаний на три з половиною роки. Його також орендував “Вольфсбург”, де він провів сезон 2003/04, але так і не зіграв жодного матчу. Під час зимового міжсезоння 2005/06 він залишив “Шахтар” і повернувся до Сербії, приєднавшись до “Земуна”. Влітку 2006 року він перейшов до іншого клубу сербської Суперліги, ОФК, де грав у сезоні 2006/07.

Закінчив футбольну кар’єру у 2007 році. Після виходу у відставку почав тренерську кар’єру, очоливши тренерський штаб клубу “Срем”.

В подальшому очолював сербські команди “Пролетер”, “Вождовац”, “Напредак” (Крушевац), “Црвена Звезда” та “Борац” (Чачак), проте в жодній з них надовго не затримувався.

2015 року Лалатович був призначений головним тренером “Воєводини”, з якою в тому сезоні зайняв четверте місце і вийшов в єврокубки, після чого контракт було продовжено ще на рік.

Луганська “Зоря” зараз знаходиться на третій сходинці Премьєр-ліги, її обійшли “Дніпро-1” та “Шахтар”.