Україна посіла третє місце на ІІІ Європейських іграх-2023

З 20 червня по 2 липня у Кракові-Малопольська проходили ІІІ Європейські ігри – 2023. У видовищній боротьбі українська збірна потрапила у трійку найкращих команд.

Наші спортсмени вибороли 41 нагороду: 21 “золотих” медалей, 12 – “срібних” та 8 “бронзових” і посіли третє місце у медальному заліку серед 48 країн Європи.

Українські атлети вибороли 3 ліцензії на Олімпійські ігри-2024 у Парижі. Так, у кульовій стрільбі кращою стала Олена Костевич, у боксі ліцензію отримав Олександр Хижняк, у сучасному п’ятиборстві –  Олександр Товкай.

Президент Європейського олімпійського комітету Спірос Капралос зазначив, що результат українських спортсменів – дуже важливий для всієї країни.

– Бажаємо, щоб українські атлети продовжували виступати і перемагати. Ми і надалі будемо допомагати і підтримувати Україну на її шляху до Олімпійських ігор в Парижі-2024, – сказав на церемонії завершення ігор Капралос.

Переможцями Європейських ігор стала збірна Італії, яка завоювала 35 медалей, срібним призером стала Іспанія, яка виборола, як і наша збірна 21 медаль, та більшість з них – “золотих”.

Результати Європейських ігор