Українські тенісистки дізналися своїх суперниць у першому колі Вімблдону-2023

На Вімблдоні відбулося жеребкування першого раунду основної сітки турніру. Українські тенісистки Еліна Світоліна, Ангеліна Калініна, Марта Костюк, Катерина Байндль та Леся Цуренко дізналися своїх суперниць.

Напередодні, ще одна спортсменка, Даяна Ястремська завершила свою участь у кваліфікаційному турнірі, зазнавши поразки у фіналі від швейцарки Селін Наеф. У той же час, Дарія Снігур та Катаріна Завацька не змогли пройти перший раунд відбору.

З ким зіграють українки

  • Еліна Світоліна

Еліна отримала вайлд-кард від організаторів і на старті буде грати з 43-річною американською тенісисткою Вінус Вільямс, екс-першою ракеткою світу. Українка поїде на Вімблдонський турнір вперше з 2021 року.

Зазначимо, що Світоліна вже чотири рази зустрічалася з п’ятикратною чемпіонкою турніру та здобула три перемоги.

  • Ангеліна Калініна

Перша ракетка України, яка отримала 26-й номер посіву, зіграє проти Джесіки Боусас Манейро з Іспанії, 126-го номера світового заліку.

Суперницею Ангеліни в другому раунді може стати колишня чемпіонка US Open Б’янка Андреєску. А в третьому — чинна фіналістка Вімблдона, Онс Жабер з Тунісу.

  • Марта Костюк

Марта зіткнеться з Марією Саккарі, восьмою ракеткою світу з Греції. До цього моменту вони зіграли між собою двічі, обидва рази перемогла Саккарі – в 2021 і 2022 роках.

  • Леся Цуренко

Цуренко зустрінеться з Клер Лю зі США, яка займає 95-ту позицію у світовому рейтингу. Це буде їх друге пряме зіткнення після того, як Леся виборола перемогу над Клер у Маямі минулого року у двох сетах.

  • Катерина Байндль

Катерині протистоятиме 20-річна канадка Лейла Фернандес, фіналістка US Open 2021 року. Цікаво, що обидві тенісистки ніколи не проходили далі стартового кола на Вімблдоні.

Змагання в основній сітці розпочнуть у понеділок, 3 липня.