У Кам’янському нагородили кращих юних футболістів: шукай себе та друзів на фото

28 червня на міні-полі з футболу ДЮСШ №2 відбулося справжнє спортивне свято: урочисте нагородження кращих команд Відкритого чемпіонату міста з футболу серед дітей 2014-2015 років народження та Кубок з футболу до Дня Конституції України при підтримці ГО “Бджола”.

Чемпіонат міста з футболу проходив протягом двох місяців. Його організаторами виступили Федерація футболу Кам’янського та управління молоді та спорту. По результатам видовищних ігор, переможцем стала команда ДЮФШ “Надія”, тренера Миколи Голіка, срібний призер – “Металург”, тренера Віктора Шевченко, бронза у команди ДЮСШ Царичанка, тренера Миколи Романова.

Нагороджували та вітали спортсменів начальник управління молоді та спорту Едуард Коряк та депутат міськради Віталій Поліщук.

Погода в цей день видалася прохолодною та дощовою, проте це не завадило спортивному святу.

– Сьогодні ми нагородили три найсильніші команди Відкритого чемпіонату міста з футболу, – зазначив Е.Коряк. – Спортсмени на полі показали справжню майстерність та якісну гру. Впевнений, з цих дітей виростуть справжні чемпіони, які будуть прославляти наше місто на всю країну та далеко за її межами. Трохи не пощастило з погодою, але вони вже грали в зливу. Наших дітей нічим не налякати, вони самі сильні і мужні.

Після урочистостей, команди вийшли на поле, щоб позмагатися за Кубок Конституції.

Грали по круговій системі. “Надія” знову довела, що варта звання чемпіона, а от срібний призер поступився бронзовому.

Результати матчів склалися наступним чином:

  • ДЮФШ “Надія” – “Металург”, 2:0,
  • “Металург” – ДЮСШ Царичанка, 1:1,
  • ДЮСШ Царичанка – “Надія”, 2:2.

По кількості набраних очок, володарями Кубку Конституції стали ДЮФШ “Надія” та ДЮСШ Царичанка, які зайняли перше та друге місця. Третіми у футбольному протистоянні стала команда “Металург”.

Серед усіх гравців найбільше виділялася гравчиня команди “Металург” Марія Бірюк – єдина дівчинка-футболіст. Вона грає у футбол вже 4 роки, може забивати голи, як лівою ногою, так і правою.

Марія Бірюк

– На футбол мене віддав тато, бо мені дуже подобається цей вид спорту, – сказала Маша. – У команді серед хлопців почуваюся себе добре, вони мене слухають. У планах вступити у дівчачу футбольну команду в Дніпрі та стати найкращим футболістом.

Є в команді “Металург” і наймолодший учасник, 7-річний Даніїл Галій. Хлопчик грає у футбол з 5-ти років.

Даніїл

– Не пам’ятаю як потрапив у футбол, мене тато віддав, – розповів Даня. – Та у команді класно. Люблю грати та дивитися футбол, з татом вболіваємо за “Динамо”.

Капітан команди чемпіонів ДЮФШ “Надія” Євген Завалипіч розповів, що задоволений результатом та зазначив, що деякі гравці робили помилки.

Євген

– Зіграли непогано, та пара гравців не давали пас під час гри, це трохи зіпсувало результат, – сказав Євген. Так що, нам ще є над чим працювати.

Капітан команди ДЮСШ Царичанка Даніїл Грінько також зазначив, що суперник був сильний, але друге місце Кубку Конституції – гарний результат.

Даніїл

– Незважаючи на те, що у чемпіонаті міста ми стали третіми, ми змогли довести свою майстерність, і вибороти друге місце Кубку, – сказав Даніїл. – Гравці відіграли добре, тренер нас похвалив. Сподіваємося, що ще не раз завітаємо до вашого міста. Нам дуже подобається грати у Кам’янському, тут хороші спортивні майданчики та якісне футбольне поле.