Українські таеквондисти посіли 2 місце Кубку Європи

З 15 по 18 червня у польському Любліні проходив ХІІ Кубок Європи з таеквон-До, де українські спортсмени здобули 42 медалі та посіли 2-ге загальнокомандне місце. Перше зайняли господарі, третє – Румунія.

Привітав таеквондистів, представників Всеукраїнського Союзу Таеквон-До, міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт.

На зустрічі зазначалося, що з початку військового вторгнення РФ в Україну, спортсмени та тренери Союзу взяли участь у семи офіційних міжнародних заходах світового та європейського рівнів, демонструючи високий рівень майстерності.

Гутцайт висловив вдячність українській команді за високі успіхи та нагородив головного тренера Олега Солов’я, тренерів Ігоря Максименка та Олександра Тарасенка Подяками Міністерства молоді та спорту за їхній внесок у розвиток таеквон-До в Україні.

Також міністерські відзнаки отримали переможці Кубку світу та чинні чемпіони Європи з таеквон-До – Кіра Чекіс, Артур Кузьмін та Анна Сірокваша.

В свою чергу, спортсмени подякували міністру та подарували йому фотокнигу “Всеукраїнський Союз Таеквон-До. Історія перемог”. Вона містить світлини найважливіших перемог українських таеквондистів на міжнародній спортивній арені за останні 18 років.