У Кам’янському визначились переможці та призери чемпіонату України з шашок-100

З 6 по 13 жовтня в Камʼянському пройшов фінал чемпіонату України з міжнародних шашок.

У змаганнях взяли участь 20 спортсменів: 10 чоловіків та 10 жінок з 9 областей нашої країни. Протягом 5 днів вони випробовували свої сили у класичній грі. А вже цього вікенду до них приєдналися ще 50 осіб, які боролись за перемогу у швидких та блискавичних шашках. Серед них багаторазові чемпіони світу, міжнародні та національні гросмейстери.

Сьогодні, 13 жовтня, під час урочистого закриття чемпіонату, спортсменів та вболівальників привітали: міський голова Андрій Білоусов, начальник управління молоді та спорту Анатолій Івашина та віце-президент національної федерації шашок Леонід Бройтман.

“Для нас велика честь, що Міністерство молоді та спорту України обрало саме Камʼянське для проведення фінального етапу всеукраїнського чемпіонату з шашок. Цей вид спорту в Камʼянському дуже активно розвивається – підготовка шашкістів ведеться у трьох спортивних школах міста. Приємно відзначити, що з десяти українських гросмейстерів міжнародного класу четверо – це саме кам’янчани. Ми пишаємось вашими досягненнями та майстерністю. Хочу привітати усіх тріумфаторів змагань, будемо сподіватись, що ви ще не раз повернетесь до Камʼянського. Бажаю вам нових звершень, миру та перемоги!”, – наголосив Андрій Білоусов.

Міський голова вручив медалі переможцям та призерам, пам’ятні подарунки всім учасникам, а також сертифікат на отримання спортивного інвентарю для міської федерації шашок.

У Кам’янському визначились переможці та призери чемпіонату України з шашок-100

“Це було неймовірне спортивне свято! Ми щиро вдячні нашим захисникам і захисницям, які щодня боронять нашу країну. Саме завдяки їм ми можемо проводити такі чудові заходи. Особливо приємно бачити сьогодні на пʼєдесталі пошани наших кам’янських спортсменів – це велика гордість для всього міста. Ви – справжній приклад для наслідування!”, – сказав Анатолій Івашина.

Начальник управління молоді та спорту також нагородив спортсменів подяками за їхній внесок у розвиток спорту і високі досягнення.

Багаторазова чемпіонка України та Європи з шашок, міжнародний гросмейстер Олена Коротка, поділилася враженнями від змагань, підкресливши, що вони пройшли на надзвичайно високому рівні.

“Все склалося якнайкращим чином, у фіналі чемпіонату мені вдалося здобути перше місце. Виступати вдома завжди приємно, тут й рідні стіни допомагають. Хочу відзначити організацію цього заходу, я не пам’ятаю, коли востаннє брала участь у такому добре підготовленому турнірі. Усі умови були створені для того, щоб учасники почувалися комфортно і могли показати свою найкращу гру.

Попереду нові випробування, зокрема світова першість, яка відбудеться наступного року. Будемо готуватися та досягати нових вершин”, – розповіла Олена Коротка.

Слід зазначити, учасники мали можливість не тільки продемонструвати свої навички, але й отримати шанс виступити на міжнародній арені, адже ці змагання стали відбірковими на чемпіонат Європи та світу.

Результати чемпіонату України з шашок-100:

Класична гра:

Чоловіки

  1. Колєсніков Матвей (мс, Миколаївська область) – 14 з 18 очок.
  2. Коваль Олександр (км, Івано-Франківська область) – 11;
  3. Оприщенко Максим (мс, Запорізька область) – 10.

Жінки

  1. Коротка Олена (гр., Дніпропетровська область) – 14 з 18 очок;
  2. Глушко Анастасія (гр., Харківська область) – 12;
  3. Макаренкова Юлія (гр., Харківська область) – 12.

Швидка гра:

Чоловіки

  1. Анікєєв Юрій (гр., Харківська область) – 15 з 16 очок;
  2. Колесніков Матвей (мс, Миколаївська область) – 11;
  3. Оприщенко Максим (мс, Запорізька область) – 11.

Жінки

  1. Глушко Анастасія (гр., Харківська область) – 13 з 16 очок;
  2. Коротка Олена (гр., Дніпропетровська область) – 12;
  3. Губарєва Ольга (гр., Дніпропетровська область) – 11.

Блискавична гра:

Чоловіки

  1. Анікєєв Юрій (гр., Харківська область) – 15 з 16 очок;
  2. Бобков Юрій (мс, Запорізька область) – 13;
  3. Підгорний-Піцик Олег (1, Дніпропетровська область) – 11.

Жінки

  1. Глушко Анастасія (гр., Харківська область) – 13 з 16 очок;
  2. Макаренкова Юлія (гр., Харківська область) – 13;
  3. Коротка Олена (гр., Дніпропетровська область) – 11.

Читайте також: