Камʼянське приймає чемпіонат України з шашок-100

У неділю, 6 жовтня, в Камʼянському стартував фінал чемпіонату України з міжнародних шашок. Змагання проходять за підтримки міського голови Андрія Білоусова та громадської організації “Бджола”.

Шашковий спорт у нашому місті є одним з найпопулярніших видів спорту. За роки незалежності країни Камʼянське ставало столицею 4 чемпіонатів світу та одного чемпіонату Європи саме з міжнародних шашок, в яких прийняли участь спортсмени 20 країн з пʼяти континентів. Підготовка спортсменів-шашкістів відбувається у трьох спортивних школах міста. Завдяки високій кваліфікації тренерів-викладачів спортивний шашковий імідж Камʼянського на сьогодні є доволі високим в Україні та за її межами.

У цьогорічному чемпіонаті беруть участь 20 спортсменів: 10 чоловіків та 10 жінок з 9 областей нашої країни. Протягом 5 днів вони змагатимуться у класичній грі. А вже наступного вікенду, 12-13 жовтня, до них приєднаються ще 50 осіб, які будуть боротися за перемогу у швидких та блискавичних шашках.

Це багаторазові чемпіонки світу з шашок-64 серед жінок, міжнародні гросмейстери, національні гросмейстери, а також міжнародний гросмейстер, чемпіон світу з міжнародних шашок серед чоловіків Юрій Анікєєв з міста Харкова.

Зі стартом змагань учасників привітати секретар міської ради Наталія Ктітарова, начальник управління молоді та спорту Анатолій Івашина та віце-президент національної федерації шашок Леонід Бройтман.

“Ми раді вітати усіх в нашому чудовому місті Камʼянське! Я точно знаю, що нам є чим і ким пишатися. Дякую, що ви знайшли можливість приїхати до нас з різних куточків країни. Дуже тішить, що тут зібралися як зовсім юні, так і досвідчені учасники. Шашки – це гра, яка вимагає розуму, зосередженості та витримки. Я бажаю всім спортсменам успіхів та блискучих перемог!”, – наголосила Наталія Ктітарова.

Камʼянське приймає чемпіонат України з шашок-100

“Дуже приємно бачити всіх, хто сьогодні зібрався в цій залі. За дорученням міського голови Андрія Білоусова, ми доклали всіх зусиль, щоб цей важливий для нашого міста захід пройшов на найвищому рівні. Ми прагнемо, щоб ви отримали не тільки задоволення від гри, але й приємні враження від спілкування між собою”, – сказав Анатолій Івашина. – “Незважаючи на важкі часи ми маємо змогу проводити такі чудові змагання, тренуватись й продовжувати жити повноцінним життям. Все це стає можливим завдяки нашим захисникам та захисницям, які щодня боронять нашу рідну Україну. Бажаю всім учасникам удачі та гарних результатів! Нехай переможе найсильніший!”

Як розповів заслужений тренер України та голова федерації шашок Кам’янського Ігор Губарєв цьогорічний чемпіонат України вперше проводиться на території нашої держави під час повномасштабної війни.

“Склад учасників дуже потужний. Кожен спортсмен потрапив у фінальну частину крізь попередню кваліфікацію. Ці змагання є відбірковими на чемпіонат світу та Європи, тому кожен прагне продемонструвати свої найкращі якості та здобути можливість виступити на міжнародній арені”, – підкреслив Ігор Губарєв. – “He можливо також не відзначити юних тринадцятирічних фіналістів-волонтерів, а саме: майстра спорту Валерію Єжову та кандидата у майстри спорту Льва Порецького, які разом з трьома друзями, граючи на вилицях Києва у шашки, зібрали на допомогу ЗСУ – 620 тис. грн. Попри свій юний вік, вони зробили неймовірну справу та стали прикладом для всіх, включаючи наших кам’янчан”.

Читайте також: