Збірна України з пляжного футболу стартує у відбірковому турнірі чемпіонату світу-2025

З 4 по 13 жовтня збірна України з пляжного футболу змагатиметься у європейському відбірковому турнірі чемпіонату світу-2025 в іспанському Кадісі. Наша команда у груповому раунді потрапила до групи F разом із Польщею та Норвегією.

Наставник збірної України з пляжного футболу Микола Костенко визначився зі складом команди на європейську кваліфікацію до ЧС-2025 і назвав завдання для своїх підопічних – вийти у фінальну частину чемпіонату світу.

«Перші матчі ми проведемо з Норвегією та Польщею. Щодо норвежців шукали інформацію, але, на жаль, поки що не знайшли. Це така собі темна конячка. У нещодавній Євролізі вони участі не брали, тож цього року ми їхньої гри не бачили. Але зараз скандинавський футбол на підйомі, тому я впевнений — просто нам не буде. Збірна ж Польщі цього сезону дещо оновила склад. У ній з’явилося декілька молодих новачків і хороший воротар, дуже агресивний, із чудовою грою ногами (Філіп Манка. — Прим. ред.). Ця команда завжди дуже добре виглядає фізично, тож стовідсотково буде напружене протистояння», — сказав Микола Костенко для УАФ.

Склад збірної України з пляжного футболу

  • Воротарі: Андрій Неруш («Чемпіон 2023»), Олександр Пославський («Альтернатива»), Роман Пазенко («Полісся»).
  • Польові гравці: Іван Глуцький («Гріффін»), Микита Левченко (NS Beachsoccer), Андрій Борсук, Тимофій Листопад, Ігор Левченко (усі — «Артур М’юзік»), Олег Зборовський, Андрій Пашко, Олег Сіренко, Антон Росс (усі — «Альтернатива»).

ЧС-2025 із пляжного футболу. Календар матчів збірної України

  • 05.10. Україна — Норвегія. 15:00
  • 07.10. Україна — Польща. 13:45

За підсумками групового раунду до 1/8 фіналу вийдуть найкращі 16 команд — перші-другі з кожної групи й чотири найкращі треті. Матчі 1/8 фіналу, другий груповий турнір та стикові поєдинки пройдуть 9—13 жовтня.

Читайте також: