Молодіжна збірна України з футболу зіграє проти Англії та Сербії у відбірковому турнірі Євро-2025

Молодіжна збірна України (U-21) продовжує свою боротьбу у відбірковому турнірі до Євро-2025. Наступні матчі команда проведе проти Англії та Сербії. Головний тренер синьо-жовтих Унаї Мельгоса викликав до табору команди 24 футболісти для підготовки до цих важливих зустрічей.

Перший матч відбудеться 11 жовтня в Борнмуті на стадіоні «Дін Корт», де українці зустрінуться з Англією. Початок гри заплановано на 21:45 за київським часом.

Наступний поєдинок відбудеться 15 жовтня у місті Стара Пазова, де українці зустрінуться з Сербією на полі Спортцентру ФСС. Старт матчу — о 21:30 за київським часом.

Нагадаємо, що збірна України здобула вісім перемог у восьми матчах та вже оформила путівку до фінального турніру Євро-2025. Разом з Україною місця на турнірі, який відбудеться з 11 по 28 червня 2025 року, вже забезпечили Нідерланди, Іспанія та господарка турніру — Словаччина. Ще дев’ять учасників визначаться за підсумками жовтневих матчів, а три — через плей-оф, які пройдуть з 11 по 19 листопада.

Жеребкування фінального турніру, де 16 команд будуть розподілені на чотири групи, відбудеться 3 грудня в Братиславі.

Склад молодіжної збірної України

Воротарі: Руслан Нещерет («Динамо» Київ), Дмитро Ледвій («Рух» Львів), Владислав Крапивцов (без клубу).

Захисники: Іван Єрмачков («Вердер», Німеччина), Тарас Михавко, Костянтин Вівчаренко (обидва — «Динамо» Київ), Володимир Салюк («Металіст 1925» Харків), Роман Дідик, Віталій Роман (обидва — «Рух» Львів), Артем Смоляков («Полісся» Житомир), Ілля Крупський («Ворскла» Полтава).

Півзахисники: Іван Варфоломєєв («Слован», Чехія), Максим Мельниченко («Полісся» Житомир), Олег Очеретько («Карпати» Львів), Валентин Рубчинський, Назар Волошин, Максим Брагару (усі — «Динамо» Київ), Єгор Ярмолюк («Брентфорд», Англія), Олександр Яцик («Зоря» Луганськ), Олег Федор, Ілля Квасниця (обидва — «Рух» Львів), Максим Хлань («Лехія», Польща).

Нападники: Ігор Краснопір («Рух» Львів), Ігор Горбач («Зоря» Луганськ).

Наразі Україна посідає 1 місце в турнірній таблиці, маючи 24 очка, 2 місце посідає Англія (19 очок), 3 – Сербія (13).

У фінальній частині Євро-2025 (U-21) виступатимуть 16 команд: Словаччина та ще 15 збірних, що приєднаються до неї за результатами відбору.

Читайте також: