У Кам’янському відбувся спортивно-патріотичний захід до Дня Захисників і Захисниць України

У понеділок, 30 вересня, у Кам’янському на базі СК “Прометей” пройшов спортивно-патріотичний захід “Незламний народ незламної країни”. Подія була присвячена прийдешньому Дню Захисників і Захисниць України.

Організаторами змагань виступили КЗ “Міський центр комплексної фізичної адаптації осіб постраждалих внаслідок війни та осіб з особливими потребами “Незламні”” та управління молоді та спорту за підтримки Кам’янського міського голови Андрія Білоусова. Партнерами стали громадська організація “Бджола” та центр служби крові “Біофарма Плазма”.

До змагань долучились ветерани війни, військовослужбовці, поліцейські, учасники бойових дій, особи що зазнали травм, поранень або захворювань під час або внаслідок виконання службових обов’язків та члени їх родин. Близько 50 учасників випробовували свої сили у 7 видах спорту: настільному тенісі, веслуванні на тренажерах, бомбаскеті, пауерліфтингу, кистьовій динамометрії, дартсі та бочі.

У Кам’янському відбувся спортивно-патріотичний захід до Дня Захисників і Захисниць України

“Щиро вітаю всіх із прийдешнім святом – Днем Захисників і Захисниць України! Бажаю воїнам, які зараз захищають нашу країну на передовій, повернутися додому живими й неушкодженими. Вічна пам’ять та слава тим, хто віддав своє життя за нашу свободу й незалежність”, – наголосив міський голова Андрій Білоусов.

Він також зазначив, що минулого року Кам’янське стало першим містом у регіоні, яке за підтримки обласної військової адміністрації відкрило реабілітаційний центр для військовослужбовців. У цьому місяці розпочав свою роботу й центр соціальної підтримки. Крім того, у місті діє послуга “Я-Ветеран” на базі ЦНАПу.

“Ми продовжимо роботу над новими проєктами, щоб створити всі необхідні умови для наших захисників, які повертаються з фронту, аби вони могли якнайшвидше адаптуватися до цивільного життя”, – додав Андрій Білоусов.

Під час відкриття змагань мер відзначив ветеранів та провідних атлетів, які не тільки регулярно беруть участь у різноманітних заходах, а й виступають їх амбасадорами. Вони отримали подяки та подарункові сертифікати на придбання спортивного інвентарю.

У Кам’янському відбувся спортивно-патріотичний захід до Дня Захисників і Захисниць України

Програму заходу доповнили виступи вихованок відділень художньої гімнастики та черліденгу “ДЮСШ №2”, які вразили присутніх своїми яскравими танцювальними номерами.

Начальник управління молоді та спорту Анатолій Івашина розповів про роботу центру “Незламні”, що розпочав свою діяльність у Кам’янському в березні цього року.

“Наші захисники потребують особливого підходу. Вони мають бути залучені до активного соціального життя та отримати необхідну медичну допомогу. Головною метою центру є соціалізація цих людей через культуру та спорт. Він функціонує щоденно, займаючись фізичною реабілітацією учасників. Для цього у нас задіяні спортивні зали дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста, а також “МіКомп” та басейни в 44 і 15 ліцеях.

Дуже приємно, що хлопці та дівчата активно відгукнулися на наш заклик і, напередодні свята, прийшли взяти участь у цих змаганнях разом зі своїми сімʼями та дітьми. У цьому середовищі вони можуть відпочити душею і на якийсь час забути про жахи, які їм довелося пережити”, – зауважив Анатолій Івашина.

Голова громадської організації “Патріот 2015” та учасник бойових дій Павло Некритий поділився своїми враженнями від заходу, підкресливши, що такі івенти сприяють моральній підтримці, а також створюють атмосферу взаєморозуміння та єдності.

“Як ветеран війни, я усвідомлюю, наскільки важливим є психологічне та фізичне розвантаження. Змагання – це не лише конкуренція, а передусім можливість спілкуватися один з одним. Сьогодні я спробував усі представлені види спорту, але найбільше мені припали до душі веслування на тренажерах і пауерліфтинг, адже ці вправи мені добре знайомі і близькі”, – сказав Павло Некритий.

Наприкінці усі учасники були нагороджені медалями та грамотами, на згадку про цю подію.

Читайте також: