“Не думаю, що це справедливо”: Льюїс висловився про відмову Усика від поясу IBF

У червні український суперваговик Олександр Усик (22-0, 14 КО) відмовився від пояса за версією IBF і тепер не є абсолютним чемпіоном світу.

Тепер пояс IBF буде розіграний 21 вересня у бою між британськими суперважками Ентоні Джошуа (28-3, 25 КО) та Денієлом Дюбуа (21-2, 20 КО).

Легендарний боксер Леннокс Льюїс висловився щодо цієї ситуації.

“Я був у такій же ситуації. Ти боксуєш проти одного хлопця, потім на хвилину береш перепочинок, а 4 хлопці кажуть: «Ти повинен битися зі мною», і ти можеш битися тільки з одним за раз. І якщо ти не будеш з ним битися, то у тебе раптово забирають пояс. Не думаю, що це справедливо. Але це стається”, – зазначив Льюїс.

До речі, Усик раніше перемагав і Дюбуа, і двічі Джошуа. У ніч на 19 травня у головному поєдинку боксерського шоу в Ер-Ріяді українець переміг британця Тайсона Ф’юрі роздільним рішенням суддів (115-112, 114-113, 113-114). Усик став першим абсолютним чемпіоном у надважкому дивізіоні з 1999 року. Він зберіг титули WBA, WBO, IBF та IBO, а також відібрав у британця пояс WBC. Бій-реванш відбудеться 21 грудня в Ер-Ріяді.

Читайте також: