Дмитро Скапінцев підписав негарантований контракт із “Бостон Селтікс”

Чемпіон НБА “Бостон Селтікс” підписав негарантований контракт із українським центровим Дмитром Скапінцевим. Угода на умовах Exhibit 10 розрахована на один рік, передбачає мінімальну зарплату та може включати бонуси до 75 тисяч доларів.

26-річний українець у грудні минулого року підписав двосторонній контракт із “Нью-Йорк Нікс”. Минулого сезону Дмитро лише двічі виходив на майданчик у НБА – він сумарно за два матчі зіграв трохи більше двох хвилин, не відзначившись результативними діями.

Скапінцев брав активну участь у матчах Літньої ліги НБА у це міжсезоння, і в одному з них – проти “Детройта” – навіть оформив дабл-дабл (17 очок + 10 підбирань).

Минулого сезону “Бостон” завоював довгоочікуване чемпіонство – для “Селтікс” тріумф став першим із 2008 року. У фінальній серії “Бостон” у п’яти матчах здолав “Даллас” (4:1).

У складі “Селтікс” минулого сезону відіграв Святослав Михайлюк, який став другим українцем в історії титулу чемпіона НБА, який завоював титул. Михайлюк розлучився з командою після закінчення сезону і у серпні уклав довгостроковий контракт із “Юта Джаз”. Однак “Бостон” без українця у своєму складі таки не залишиться.

Регулярний чемпіонат НБА-2024/25 розпочнеться 22 жовтня та завершиться 13 квітня 2025 року. Турнір плей-ін відбудеться з 15 по 18 квітня. Вже 19 квітня розпочнуться матчі плей-офф. Перша гра фіналу відбудеться 5 червня.

Читайте також: