Україна програла Чехії в черговому матчі Ліги націй

10 вересня в чеській Празі на стадіоні Eden Arena відбувся матч 2-го туру Ліги націй-2024/2025 у групі В1 Чехія — Україна.

У стартовому турі в дивізіоні В Ліги націй обидві команди зазнали невдачі. Чехія розгромно поступилася Грузії (1:4), тоді як Україна програла Албанії (1:2).

Порівняно з минулим матчем Сергій Ребров зробив шість змін у стартовому складі. Відзначимо, що Сидорчук залишився поза заявкою, а Мудрик повернувся до основи.

Вже на 21-й хвилині підопічні Івана Гашека вийшли вперед — Шапаренко невдало зіграв у власному штрафному, Черний підхопив м’яч, а Шульц замкнув передачу партнера. Українці могли відігратися на 35-й — Забарний поцілив у поперечину після подачі Мудрика з кутового. Та невдовзі синьо-жовті таки забили, коли Ванат головою замкнув подачу Шапаренка, оформивши дебютний гол за збірну.

Чехи відповіли дальнім ударом Черного поруч зі стійкою. А перед самою перервою атака господарів завершилася навісом, низкою рикошетів і підбором від Шульца, який чудовим ударом із другого дотику змусив Трубіна капітулювати.

Українці добре почали другий тайм, проте справді небезпечний момент створили аж на 64-й хвилині — Ванат дивом не влучив у ворота після стандарту від Зінченка. Згодом Мудрик отримав у штрафному пас від Зінченка, але пробив повз дальню стійку.

Утім, забити вдалося чехам. На 80-й хвилині Соучек реалізував пенальті, призначений за руку Матвієнка. Невдовзі збірна України відіграла один м’яч — Судаков головою замкнув класну подачу Циганкова.

На жаль, у підсумку синьо-жовті зазнали другої поразки поспіль у Лізі націй — 2:3. Наразі українці не мають жодного очка і посідають 4 місце в турнірній таблиці, попереду Грузія (6 очок), Албанія (3) та Чехія (3).

Ліга націй-2024/2025. Група В1. 2 тур

Чехія — Україна — 3:2 (2:1)

Голи: Шульц (21, 45+2), Соучек (80, з пенальті) — Ванат (37), Судаков (84).

Попереджені: Крейчі (47), Вітик (48), Черний (54), Соучек (64), Зелений (68) — Судаков (70), Яремчук (81).

11 жовтня Україна гратиме з Грузією, а Чехія – з Албанією.

Читайте також: