Велоспортсменка Оксана Мастерс передасть частину паралімпійських призових на підтримку України

Американська велоспортсменка Оксана Мастерс вирішила передати частину своїх призових за виступ на Паралімпіаді-2024 на підтримку України. Про це вона повідомила на своїй сторінці в Instagram.

Мастерс народилася в Хмельницькому з вадами розвитку кінцівок. Через це батьки відмовились від Оксани, але у віці семи років її удочерила американка Гей Мастерс і забрала до США.

Паралімпіада-2024 стала третьою літньою Олімпіадою для Оксани. На цьогорічних Іграх Мастерс вже здобула дві золоті медалі, та має можливість завоювати ще одну нагороду у змішаній естафеті класів H1-5. У разі перемоги Оксана пообіцяла пожертвувати частину призових на підтримку України.

“На Паралімпійських іграх у Пекіні 2022 року я пожертвувала частину своїх призових грошей організації «No Child Forgotten» через Global Giving, щоб допомогти дітям, життя яких постраждало від вторгнення росії в Україну. Я планую зробити те саме, якщо завтра вийду на подіум тут, у Парижі”, — написала спортсменка.

Змішана естафета з участю Оксани Мастерс відбудеться в передостанній змагальний день (субота, 7 вересня). Початок — о 16:00 за київським часом.

Читайте також: