Стало відомо, хто пронесе прапор України на церемонії відкриття Паралімпіади-2024

Стали відомими імена спортсменів, які нестимуть прапор України на церемонії відкриття літніх Паралімпійських ігор 2024 року.

На церемонії відкриття Паралімпіади 2024 року український прапор нестимуть фехтувальниця Олена Федота-Ісаєва та веслувальник Роман Полянський. Федота-Ісаєва здобула два срібла на Паралімпіаді-2020 у фехтуванні на колісних кріслах, а Полянський є дворазовим чемпіоном Паралімпійських ігор у парних одиночках класу PR1.

Зазначимо, що традиційно країни-учасниці мають двох прапороносців — жінку та чоловіка. Це зумовлено активною позицією Міжнародного Олімпійського Комітету у підтримці принципів гендерної рівності.

Церемонія відкриття Паралімпійських ігор у Парижі відбудеться в середу, 28 серпня, о 21:00 за київським часом. Паралімпійські ігри 2024 проходитимуть з 28 серпня по 8 вересня в Парижі.

Україну представлятимуть 140 атлетів, які змагатимуться в 17 видах спорту. Найбільшу кількість українських паралімпійців буде представлено в плаванні (37 осіб). Також 28 параспортсменів візьмуть участь у змаганнях з легкої атлетики.

Читайте також: