У Камʼянському влаштували турнір зі стрітболу до Дня Незалежності України

У середу, 21 серпня, на спортивному майданчику Центрального парку Камʼянського пройшов турнір за стрітболу серед аматорських команд. Організатором змагань виступив КЗ “Спорт для всіх”.

Головний фахівець міського центру Ірина Панус, зазначила, що попри спекотну погоду, багато спортсменів охоче долучилися до ігор, адже це чудова можливість не лише перевірити свої сили, але й підвищити рівень майстерності.

– До Дня фізичної культури та спорту, у вересні, ми плануємо організувати ще одні стрітбольні змагання. Сподіваємося, що вони будуть масштабнішим і залучать ще більше учасників та глядачів. Наша мета – створити умови для розвитку спорту серед мешканців міста та сприяти популяризації здорового способу життя, – додала Ірина Панус.

За перемогу змагалися 12 команд віком від 15 років і старше. Перед стартом турніру присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих оборонців України. Гравці були налаштовані тільки на перемогу, тому показали серйозну боротьбу.

Попередні матчі учасники зіграли за олімпійською системою (на вибування). У фіналі зустрілися найсильніші колективи турніру: “Ядерні мурахи” (ДЮФШ “Надія”), “Старички”, “Ракузан” та дівчата на чолі з Павлом Грітчиним – “Сонечки”. Вони боролися за призові місця за коловою системою. Зрештою, команда “Ракузан” таки виборола перемогу у суперників. Спортсмени були нагороджені грамотами, медалями та кубками.

Довідково

Стрітбол – сучасна спортивна гра, різновид баскетболу, але в зменшених масштабах. Найчастіше грають у складі команди три гравці плюс один запасний. Бувають варіанти один на один або у форматі п’ять на п’ять.

Стрітбол дуже корисний вид спорту. Граючи, ви отримуєте гарне кардіотренування, зміцнюєте м’язи, розвиваєте швидкість реакцій, також організм виділяє адреналін, адже дух суперництва – те що присутнє протягом усієї гри.

Читайте також: