Патрік ван Лувен став новим наставником “Металіста 1925”

Нідерландський тренер Патрік ван Лувен став новим головним тренером харківського “Металіста 1925”.

55-річний спеціаліст підписав контракт на три роки. Раніше тренер працював з молодіжними командами “Феєнорда”, “Шахтаря” та “Маккабі”. Під його керівництвом ізраїльський клуб виграв Суперкубок Ізраїлю-2020 та Кубок Ізраїлю у 2021 році.

Після переїзду в Україну Лувен також керував “Зорею” та “Шахтарем”. У сезоні 2022/23 він здобув із луганським клубом бронзові нагороди Чемпіонату України, а потім перейшов до донецької команди. На цій посаді нідерландець провів 12 матчів, у яких здобув сім перемог, три нічиї та зазнав три поразки.

Під керівництвом ван Лувена “гірники” досягли чвертьфіналу Кубка України та здобули три очки в двох матчах групового етапу Ліги чемпіонів, перемігши “Антверпен” з рахунком 3:2 в останньому матчі. Після цього “Шахтар” вирішив припинити співпрацю з тренером.

На новій посаді нідерландець замінить виконуючого обов’язків Сергія Карпенка. До тренерського штабу також приєдналися Олександр Чижов, Дмитро Кабачок, Валерій Блохін, Максим Цвіренко, Андрій Шабалін та Сергій Вольваков.

Перший матч під керівництвом нового тренера “Металіст 1925” зіграє в Кубку України проти рівненського “Вереса”. Гра розпочнеться 22 серпня о 17:00.

Читайте також: