Дніпрянка Ярослава Магучіх пожертвувала 1 млн грн українським зоозахисникам

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх перевела зоозахисним компаніям мільйон гривень призових, отриманих за успіх на Олімпіаді-2024.

Гроші отримали організація з порятунку тварин і довкілля UAnimals та ще чотири притулки для тварин: дніпровський “Пегас”, “Сумське Товариство захисту тварин”, “Бездомний Світ”  та “Фонд Дніпро Енімалс”. Сама Магучіх раніше заявляла, що окрім допомоги тваринам, планує частину призових коштів віддати на потреби ЗСУ та фонд психологічної підтримки.

Нагадаємо, 7 липня Магучіх побила світовий рекорд зі стрибків у висоту, який тримався з 1987 року – Ярослава взяла висоту 2,10 м на етапі Діамантової ліги в Парижі.

А на Іграх у Парижі дніпрянка взяла висоту 2,00 м. Цього вистачило для олімпійського “золота”. Ярослава стала першою спортсменкою в історії України, яка здобула дві медалі у легкій атлетиці на Олімпійських іграх: раніше вона виборола бронзу у стрибках у висоту в Токіо у 2021 році.

Українська команда на Олімпіаді у Парижі виграла 12 медалей та посіла підсумкове 22-е місце. Україну на змаганнях представляли 140 спортсменів у 23 видах спорту – найменше представництво “синьо-жовтих” за час виступів на Олімпіаді.

Читайте також: