“Реал” розгромив “Аталанту” і здобув Суперкубок УЄФА (відео голів)

Мадридський “Реал” розгромив бергамську “Аталанту” у матчі за Суперкубок УЄФА-2024. Зустріч на стадіоні “Народови” у Варшаві (Польща) завершилася з рахунком 2:0.

У першому таймі команди створили небагато гольових моментів і не змогли відкрити рахунок, хоча кожна мала по одному хорошому шансу для цього.

На 26-й хвилині італійський клуб був близький до того, щоб відкрити рахунок: після прострілу з правого флангу від Мартена де Рона м’яч влучив в Едера Мілітао і відскочив у поперечину воріт Тібо Куртуа.

Перед перервою вже “вершкові” могли вийти вперед. У компенсований до першого тайму час Вінісіус Жуніор віддав чудову передачу на Родріго, який опинився у штрафному майданчику “бергамасків”, але той з близької відстані влучив у поперечину.

На 59-й хвилині “Реал” відкрив рахунок у матчі. Вінісіус виконав простріл з лівого флангу, який у порожні ворота замкнув півзахисник Федеріко Вальверде.

Другий гол у матчі забив дебютант мадридців Кіліан Мбаппе. Джуд Беллінгем у штрафному майданчику обіграв захист “Аталанти” і віддав пас на Мбаппе, який точно пробив у дальній кут воріт суперника.

  • Суперкубок УЄФА з футболу

“Реал” (Іспанія) – “Аталанта” (Італія) 2:0

Голи: Вальверде, 59, Мбаппе, 69

Після цієї перемоги “Реал” став абсолютним рекордсменом за кількістю виграних Суперкубків Європи. “Королівський клуб” шість разів святкував перемогу в цьому турнірі (2002, 2014, 2016, 2017, 2022, 2024). “Бланкос” обійшли “Барселону” та “Мілан”, які вигравали трофей по п’ять разів.