У Парижі відбулася церемонія закриття Олімпійських ігор-2024

У неділю, 11 серпня, пройшла церемонія закриття Олімпійських ігор 2024 року. Урочистий захід відбувся на стадіоні “Стад де Франс” у передмісті Парижа, Сен-Дені.

Делегація збірної України також взяла участь у церемонії закриття Олімпіади-2024. Український прапор несли борець Парвіз Насібов та веслувальниця Людмила Лузан, які здобули срібні медалі на Іграх у Парижі.

Церемонія супроводжувалася яскравим шоу з виступами численних зірок. Завершив захід виступ президента Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томаса Баха.

Після цього Париж передав естафету американському Лос-Анджелесу, де пройдуть наступні Олімпійські ігри 2028 року. Родзинкою шоу стала поява голлівудського актора Тома Круза, який спустився з вершини стадіону “Стад де Франс” з олімпійським прапором у руках. За сценарієм, він символічно “доставив” його до Лос-Анджелеса.

У Лос-Анджелесі, на честь прийняття естафети для проведення наступних Олімпійських ігор, виступили Біллі Айліш, Снуп Дог та Red Hot Chili Peppers.

Після цього чотириразовий чемпіон Олімпіади-2024, французький плавець Леон Маршан, приніс на стадіон “Стад де Франс” олімпійський вогонь, який був урочисто загашений. Таким чином, Ігри в Парижі офіційно завершилися.

XXXIII літні Олімпійські ігри проходили з 26 липня по 11 серпня. У них взяли участь 10 500 спортсменів із 206 країн. У столиці Франції було розіграно 329 комплектів медалей у 32 видах спорту. Україну на Іграх-2024 представляли 140 атлетів, які змагалися у 23 видах спорту.

Українська збірна завершила виступ на Олімпіаді-2024 з 12 медалями: трьома золотими, п’ятьма срібними та чотирма бронзовими. З цим результатом Україна посіла 22-ге місце в загальному медальному заліку та 17-те місце за кількістю здобутих нагород.

Читайте також: