Стало відомо, хто став найкращим спортсменом та тренером липня

Експертна комісія НОК України з визначення найкращих спортсменів місяця та їх тренерів на черговому засіданні розглянула досягнення спортсменів на міжнародних змаганнях в олімпійських видах програми, що проходили протягом липня 2024 року. НОК визначила найкращими спортсменами липня 2024 року Ольгу Харлан та Єгора Якушенка.

“Найкраща спортсменка липня 2024 року” Ольга Харлан – фехтувальниця, бронзова призерка Олімпіади-2024 (Париж, Франція). Ольга виборола першу медаль для України на цьогорічних Олімпійських іграх в індивідуальних змаганнях на шаблях. Загалом ця олімпійська медаль стала для Ольги Харлан пʼятою в карʼєрі.

“Найкращим тренером червня 2024 року” став Андреа Теренціо – особистий тренер Ольги Харлан.

“Найкращим юним спортсменом липня 2024 року” став Єгор Якушенко – чемпіон Європи з  греко-римської боротьби серед юнаків до 20 років, вагова категорія до 97 кг, (Нові Сад, Сербія).

“Найкращим тренером юного спортсмена липня 2024 року” визнано Миколу Єларіонова – особистого тренера Єгора Якушенка.

Традиційно спортсмени отримають грошові нагороди, ексклюзивні статуетки та пам’ятні плакетки. Також за підготовку найкращої спортсменки липня 2024 року – Ольги Харлан, нагороди отримають Федерація фехтування України (ФФУ) та Фізкультурно-спортивне товариство “Динамо” України.

Читайте також: