Вікторія Ус посіла 11-те місце на Олімпіаді-2024 у веслувальному слаломі на каное

Українська спортсменка Вікторія Ус фінішувала 11-ю у фіналі веслувального слалому на каное на Олімпійських іграх-2024.

31-річна українка на шляху до фіналу подолала два раунди: стала дев’ятою у кваліфікації та восьмою у півфіналі, діставшись медального раунду на своїй другій Олімпіаді поспіль.

У фіналі Вікторія стартувала під п’ятим номером і змагалася з чинною олімпійською чемпіонкою, австралійкою Джессікою Фокс, та чемпіонкою світу, британкою Маллорі Франклін, серед інших 11 учасниць. По дві секунди штрафу українка отримала на сьомих на десятих воротах. Фінішу Ус дісталася із часом 117.98 секунди, програючи вісім секунд тогочасній лідерці заліку та майбутній володарці “бронзи”, американці Еві Лейбфарт.

Титул олімпійської чемпіонки відстояла Джессіка Фокс. Австралійка заробила дві секунди штрафу, проте випередила німкеню Єлену Лілік на шляху до третього “золота” в кар’єрі.

Гребний слалом, каное. Жінки, фінал

  • 1. Джессіка Фокс (Австралія) – 101,06 с;
  • 2. Олена Лілік (Німеччина) – 103,54;
  • 3. Еві Лейбфарт (США) – 109,95;
  • 11. Вікторія Ус (Україна) – 117,98.

Особистим рекордом Ус на олімпійському рівні залишається сьоме місце в каное на Іграх-2020. Також у десятці Токіо вона фінішувала в байдарці – восьмою.

До кінця Ігор-2024 на Ус очікує виступ у третій дисципліні. Вперше олімпійські нагороди розіграють у каяк-кросі, перші жіночі старти з якого відбудуться у змагальний день п’ятниці, 2 серпня.

Читайте також: