“Лівий Берег” розгромив “Минай” і вперше у своїй історії вийшов в УПЛ

“Лівий Берег” обіграв “Минай” у фіналі “Турніру чотирьох” та завоював історичний вихід в Українську Прем’єр-лігу – 3:0.

Фінальний поєдинок, який пройшов у Рівному на стадіоні “Авангард”, ознаменувався переконливою перевагою команди, яка ніколи раніше не виступала на елітному рівні та зіграла лише перший свій сезон у Першій лізі. Команда Віталія Первака виграла перший тайм завдяки голам Данила Сухоручка та Олега Синиці. Після перерви Микола Когут довів рахунок до розгрому. “Минай” намагався повернутися в гру, але після удару Артура Ременяка киян врятував голкіпер Максим Механів.

“Лівий Берег” – зовсім молодий клуб, він був заснований у вересні 2017 року. У 2021-му дебютував на професійному рівні у Другій лізі. Через повномасштабне російське вторгнення сезон 2021/22 не був дограний. Київський клуб тоді посідав друге місце у Групі А, на два очки відстаючи від “Карпат”.

На якийсь час “Лівий Берег” призупинив виступи, однак у сезоні 2023/24 поновився у професійному футболі, ставши учасником Першої ліги. За підсумками минулого сезону кияни посіли третє місце у чемпіонській групі та у стикових матчах за вихід до УПЛ поступилися “Оболоні” (0:1, 1:1).

Новий шанс команда здобула після того, як Виконком Української асоціації футболу прийняв рішення провести мінітурнір між чотирма командами за вакантне місце в УПЛ, яке звільнилося після зняття “Дніпра-1”. У півфіналі “Лівий Берег” по пенальті обіграв харківський “Металіст 1925”. “Минай”, у свою чергу, пройшов “Епіцентр” – також у післяматчевій серії.

УПЛ-2024/25 офіційно стартує у суботу, 3 серпня, матчем “Верес” – “Карпати” (початок – о 15:30).

Читайте також: