Відомі дати проведення першого попереднього етапу Кубка України

УАФ визначила дати проведення першого попереднього етапу Кубка України 2024/25.

На стартовій стадії зіграють 32 команди. 17 із них представляють Першу лігу, 13 – Другу лігу, ще дві – делегати Асоціації аматорського футболу.

Лише два матчі винесено на 4 серпня. Цього дня “Олімпія” прийме “Кремінь”, а “Пробій” буде грати з “Хустом”. Інші зустрічі заплановані на 3 серпня.

У другому попередньому раунді (базова дата – 12 серпня) зіграють переможці пар та фіналісти турніру за місце в УПЛ (“Минай” та “Лівий берег”). 21 серпня пройде третій попередній етап Кубка, де в боротьбу включатимуться вісім найгірших команд Прем’єр-ліги минулого сезону.

У жовтні заплановано раунд 1/8 фіналу за участю першої “вісімки” УПЛ 2023/24. Чвертьфінал та півфінал заплановано на 2025 рік (2 та 23 квітня відповідно). Фінал турніру відбудеться 14 травня.

“Шахтар” у фіналі Кубка України минулого сезону обіграв “Ворсклу” з рахунком 2:1. Завдяки цьому успіху “гірники” обійшли “Динамо” за кількістю завойованих Кубків України – 14 проти 13.

Минулий розіграш Кубка став першим за останні три роки. У сезоні 2021/22 турнір було достроково завершено на стадії 1/4 фіналу через повномасштабне вторгнення російських військ в Україну. У сезоні 2022/23 Кубок України не було розіграно через насичений графік чемпіонату України, матчі національної збірної та участь українських клубів у єврокубках.

Читайте також: