Селище спортсменів Кракова вітає перших учасників Європейських ігор

Напередодні ІІІ Європейських ігор, що пройдуть з 21 червня по 2 липня, у селищі атлетів Кракова відбулася урочиста церемонія привітання команд, в якій взяли участь й представники України.

Хасан Арат, віцепрезидент Європейських олімпійських комітетів, вручив символічні ключі від селища його меру- Роберту Коженьовському, відомому польському спортсмену та чотириразовому олімпійському чемпіону зі спортивної ходьби.

Для атлетів будуть працювати ресторан, басейн, сауна, тренажерний зал, зона відпочинку та релігійні майданчики для представників різних конфесій. Культурна програма також передбачає різноманітні заходи, що дозволять учасникам ознайомитися з традиціями регіону, який гостинно приймає Європейські ігри-2023.

Першими з української збірної до місця призначення прибули представники баскетболу 3×3, веслування на байдарках і каное, а також велоспорту BMX. Вони вже розпочали тренування та готові показати свої навички на найвищому рівні.

Нагадаємо, що Україну на змаганнях представлятимуть 263 спортсмени. Вони будуть боротися не лише за медалі, але й за право виступати на Олімпійських іграх-2024 в Парижі.