Українська збірна зі стрільби з лука стартувала на Олімпіаді: результати кваліфікаційного раунду

За день до офіційного відкриття ХХХІІІ Олімпійських ігор у Парижі, свій шлях розпочала національна збірна зі стрільби з лука.

Україну на іграх представляють Вероніка Марченко та Михайло Усач. Вероніка Марченко завершила кваліфікаційний раунд з 657 очками та посіла 25 місце. У наступному раунді українка зустрінеться з представницею Китайського Тайбею Лі Чай Ци — 40 номер посіву.

Михайло Усач закінчив кваліфікаційні змагання на 48 позиції, набравши 651 бал. В 1/32 фіналу суперником українця стане Маркус Д’Алмейдою з Бразилії — 17 номер посіву.

Нагадаємо, сьогодні, 26 липня о 20:30 за київським часом телеканали Суспільного та Перший покажуть урочисту церемонію відкриття XXXIII літніх Олімпійських ігор-2024.

На змаганнях буде розіграно 329 комплектів нагород у 32 видах спорту. Загалом офіційна делегація національної збірної команди України складе в цьому році 297 осіб. Нашу країну представлять 140 спортсменів у 23 видах спорту. Це найменше представництво “синьо-жовтих” під час виступів на Олімпіаді.

За свою історію незалежності Україна здобула на іграх 139 нагород, з яких 35 “золотих”, 36 “срібних” та 68 “бронзових”. Найбільше звитяг було здобуто у легкій атлетиці та боротьбі (по 18 нагород), а також у боксі (15 медалей).

Читайте також: